Mai sunt si politisti de treaba

politie-radar-compressorChiar mai sunt si politisti de treaba pe lumea asta. Am dat eu azi peste unu..hooo, nu va bucurati, nu cu masina am dat, era doar un fel de-a spune.

Doar ce am trecut de intersectia de la Timpuri Noi si-l vad ca-mi face semn sa trag pe dreapta. Pe moment nu ma prind ce vrea de la mine si-l intreb si pe  Nae, cu el vorbeam la telefon, ce vrea ma asta de la mine?

De obicei, cand se mai intampla sa ma opreasca un politist, sunt foarte respectuos, asa am fost eu crescut… ma prezint frumos si in functie de ce am comis, incerc sa dau discutiei, o usoara tenta umoristica…fara lamentari si linguseli.

-Buna ziua, agent Politist de Treaba, va rog sa prezentati actele la control.

-Buna ziua, conducator auto indisciplinat in trafic, conducataur auto, sfidator de cod rutier, ce vorbeste la telefon in timp ce conduce, Marian Manea…va prezint actele la control

Probabil surprins de abordarea mea, de lipsa apelativelor, bos, sefu, sefulica, politistul nici nu se mai uite in acte, si ma intreaba direct si destul de amical:

-De ce vorbiti dom’le la telefon in timp ce conduceti?

Ma uit la el cu o fata ce se dorea rusinata si-l intreb daca doreste un raspuns sincer, iar la raspunsul lui afirmativ, incep si-i spun o scurta istorioara:

-Domnu Politist de Treaba, dumneavoastra stiti cum sunt oltenii? Da, bun,  stiti ca sunt mai grei de cap si incapatanati…da,  ei bine, eu vorbeam  la telefon cu un unchi de-al meu, de langa Caracal, unchi care trebuia sa vina la mine si urma sa-l iau eu de la soseaua Alexandriei. Da asta, cum v-am zis, e si oltean si incapatanat…a vrut sa vina direct la mine acasa, c-a mai venit odata si stie el…doar e oltean. Si acum nu mai stie prin ce zona a reusit sa se rataceasca…Politistul de Treaba, mustacea, nu cred ca era sigur ca-i spun adevarul s-au fac misto de el.

Domnu’ Politist de Treaba, eu de obicei, folosesc handsfree pentru telefon(si-i arat unul ce zacea intre scaune) dar cum am zis, unchiul asta al meu este si oltean pe langa faptul ca e usor idiot, iar peste toate astea mai este si balbait..ati mai vazut dumneavoastra oltean balbait? Incercati numa’ sa vorbiti cu unul la telefon si-mi veti da dreptate….

Se uita politistul  la mine si-mi intinde actele…

Dom’le, apreciez ca totusi, purtati centura de siguranta. O zi buna.

4 gânduri despre „Mai sunt si politisti de treaba

  1. misto asta. si l-ai mai gasit pe unki-tau pe undeva?

Tu ce zici?