M-as mai duce in vacanta in Muntenegru

Si acum dupa ce am mai vazut niste tari, daca vine unu si-mi zice ca trebuie sa ma mut in alta tara pentru tot restul vieti, Muntenegru ar fi tara aia. Atat de mult mi-a placut. Bun, ca tot vrea Cucu sa mearga in Croatia cu masina, pentru ca i-am zis si pe pagina lui ca e pacat sa nu petreaca cateva zile de vacanta in Muntenegru, zic sa bag ceva impresii din vacanta mea din Muntenegru ca poate-l conving si o sa-mi dea dreptate. Nu pun poze, pozele sunt undeva acasa pe niste cd-uri…

In fine, vacanta in Muntenegru a fost acum niste ani si povestesc din amintiri…

Am plecat gasca mare din Bucuresti, 7 masini cu 3 si 4 oameni la bord si ne-am intalnit cu inca doua masini, inca 8 oameni, pe traseu. Am iesit din Romania pe la Severin cu directia Belgrad. Drumul foarte misto, pe la Cazane peste garla de statuia lu’ Decebal sapata in stanca. De oprit si la Cetatea Golubac. Nu am mers grupat, ar fi fost imposibil, ne grupam pe traseu sau seara unde hotaram unde aveam sa dormim. Prima noapte am dormit in Belgrad la hostel Spirit Hostel. Belgradul este de vizitat…centrul vechi, cetatea Kalemegdan, Catedrala Sf. Sava.

Pentru ca o vacanta in Muntenegru n-o poti face fara sa combini muntele cu marea, tot asa si noi. Pe la munte am vazut Parcul National Biogradska Gora, canionul Tara si ne-am pus corturile pentru cateva zile in parcul national Durmitor unde ne-am catarat pe munte,  Bobotov kuk, 2522m, Noi am stat in camping dar pentru astia mai comozi, cazare in Žabljak pentru toate buzunarele.

Dupa ce ne-am saturat de munte, vacanta noastra in Muntenegru a continuat cu ceva balaceala, tinta fiind  Sveti Stefan. Pentru drumul spre mare, de recomandat un drum ce mie mi s-a parut  cel mai panoramic drum din Muntenegru, spre Cetinje pe langa parcul National Lovcen.

Si cum am in plan  si o vacanta in Croatia, asa cum am zis si in titlu, atat de tare mi-a placut vacanta din Muntenegru incat drumul catre Croatia l-as face tot prin Muntenegru. Alpii Dinarici sunt bestiali.

Drumurile prin Muntenegru sunt spectaculoase, relativ inguste dar asfaltul destul de bun. Nu stiu, daca ar fi sa merg in vacanta in Muntenegru, clar, masina ar fi alegerea ideala mai ales daca esti pasionat de condus.

4 gânduri despre „M-as mai duce in vacanta in Muntenegru

  1. Kotor e de vazut in Muntenegru, golful e de vis, e de facut o vacanta intreaga acolo, am fost in vara, nu prea am avut timp de masina, am zburat din Zagreb la Tivat, cu un avion inchiriat, nu aveau curse directe, 3 familii, 6 persoane si un copil, 1000 de euro, dus-intors, a facut toti banii, acolo am inchiriat un Transit, ieftin de la un particular si am fost pe unde am putut 3 zile, de vis, zona e deosebita si arata fabulos

  2. Bine domnilor, trecem pe lista de to do. Vedem cu cine ne înhămăm la treabă. 😀

  3. Doar lucruri bune am auzit de locul ala. Notat de ceva vreme si la mine … vedem cand si cum.

Tu ce zici?