L-am vazut pe zeul copil al cocalarilor

Fratilor, daca aveati sperante, stati linistiti, cocalarismul nu moare. Ieri i-am vazut viitorul, l-am vazut live pe zeul copil al cocalarilor, chintesenta, s-o zic pe sleau. Da, e printre noi… l-am vazut in autobuzul 104….e bine, sanatos, plesneste de sanatate.

Asa, plec eu ieri de la munca sa-mi iau masina din service. Era prea cald, si o lene-mi taia elanul, asa ca in loc sa merg pe jos pana la metrou la Piata Unirii, am urcat in autobuzul 104 pentru doua statii. Si bine am facut, astfel, traiam cu speranta si-l ratam pe zeu. In autobuz cum se stie, cald si aglomerat si miros de…

Printre calatori, o duoamna etnica, cu dinti de aur si alura de producatoare se rostogolea prin multime catre usile din mijloc. Involuntar, mi-am pipait buzunarele, m-am rasucit usor stanga-dreapta. Totul in regula, m-am mai linistit.

Domnu’ coborati la prima?

Da, i-a raspuns un nene.

Aha, bine…Antoniule, hai ca coboram!

Si m-am uitat si eu dupa Antoniu, ca nu vazusem nimic inainte. Si l-am vazut. Babaiatule, o chestie grasa de maxim 10 ani, imbracat in maieu alb, slapi din piele in picioare, lant da aur la gat, iar pe cap, smechereste trasa pe ochi, o palarie alba. Si s-a ridicat Antoniu, si-a inpins o baba si si-a indreptat privirea scarbita catre etnica cu dinti de aur ce parea ca-i ma-sa mare si i-a zis:

Ce m-ai sculatat fa da pa scaun, ca mai e…proasto…si si-a tras palaria mai pe ochi.

 

3 gânduri despre „L-am vazut pe zeul copil al cocalarilor

  1. M’am mai linistit! Multumesc!

  2. Asta cu „fa” nu e numai la tigani. La olteni la loc. Povesteam la masa de cum ii zicea Axinte lui Leana „fa mamica”. „Fa mamica, da si mie paine”. Bunica-mea a auzit asta si mi-a intins painea. Nu-i zisezem „fa” nuciodata. Si nuci nu i-am zis. Ea nu era atenta la discutia mea despre Vacanta Mare, a auzit „fa mamica da-mi painea” si mi-a dat, fara sa fie deranjata de apelativ. Un prieten in Bucale ii zice la fel maica-sii. „Fa mamico”. Sunt ei veniti de prin Suceava, dar n-are a face.
    Dar aia cu „proasto” nu o accepta decat tiganii. N-ai vazut filmuletul ala unde un tigan se injura cu ma-sa? Si zicea ala „du-te fa-n pula mea”. Si ma-sa i-a raspuns.
    – Ma mamica, sa ma ierti ca esti fiu-meu, dar lingea-ma-i in pizda!

  3. Frumos copil, viata mea, auru’ meu :))))))

Tu ce zici?