KAYAK vrea sa cumpere HotelsCombined

Ați auzit de HotelsCombined? Dar de Kayak? Nu mai intreb de booking sau momondo, astea’s populare pe la noi…In fine, KAYAK vrea să cumpere HotelsCombined.com și, probabil o s-o facă. Nu de alta dar KAYAK e parte din gigantul The Priceline Group ce deține cele mai importante site-uri cu tentă de travel…Booking, Momondo, Kayak, Agoda, Cheapflights și altele. Se pare că le lipsea din portofoliu cel mai tare comparator de prețuri pe parte de cazare.

Nu știu dacă foloseați românește, doar booking, dar eu, când era vorba de cautat destinații și prețuri la cazare, începe întodeauna căutarile cu HotelsCombined.  M-a fașcinat povestea HotelsCombined, clasica poveste de succes. Prin 2005, trei australieni lucrau de acasa și reuseau să facă un motor de căutat oferte de cazare. Inspirație, muncă, o piață realmente liberă în zona aceasta. În curs de un an, cei trei fondatori și-au permis primul lor angajat. Astăzi, HotelsCombined are aproape 200 de angajați în toată lumea și atrage peste 17 milioane de utilizatori lunar. Site-ul este disponibil acum în peste 220 de țări și în peste 40 de limbi diferite și face comparații de prețuri la 800,000 de hoteluri din toată lumea.

Site-ul este destul de prietenos, o căsuță clasică în care introduci destinația și perioada în care vrei să calătorești si-i dai cu search. Ai și filtre, alegi în funcție dă buget.

Aia e, acum KAYAK vrea să cumpere HotelsCombined, nu se știe prețul încă, zic australienii că afacerea se va încheia până la finele anului. Sunt curios la ce bani se va vinde nu de alta dar HotelsCombined face bani din afilierea cu  site-urile din grupul The Priceline Group și ce s-or fi gândit americanii…Băh, de ce le dăm noi ăstora bani că nu fac mare lucru, compară prețuri la hoteluri din oferta noastră…hai mai bine să-i cumpărăm! Cam așa merg lucrurile…cumperi concurența.

Tu ce zici?