Kaufland NU serveste alcoolice minorilor

Am fost aseara pentru ceva cumparaturi pe la Kaufland Mihai Bravu. In fata mea la casa, doi pusti. Maxim 17 ani, poate chiar 16, ca nu prea mai stii ce varste au copiii din ziua de azi. Aveau pe banda un deodorant, doua sticle de Kingswood, si inca ceva, nu mai retin. Unul dintre ei a mai luat din raftuletul de impuls si un pachet de prezervative. Tocmai miscarea asta cu prezervativele mi-a atras atentia asupra lor. Chiar am avut un gand…un cidru mic, un pachet de prezervative…destrabalare. N-am rostit gandul, dar am zambit. Ehee, tineretea…

Intre timp, ajung si baietii la casa. Casierul, se uita lung la ei, apoi la sticlele de cidru si-i intreba:

Un buletin aveti? Cum nu aveau, casierul le-a spus foarte frumos ca nu poate sa le vanda alcool, pe motiv de minori. Baietii s-au conformat, au luat restul de cumparaturi si au plecat. Cum faza mi-a placut si nu mai bausem un cidru de multa vreme, le-am luat eu si in timp ce consemnez intamplarea, am dat gata una dintre sticle. O deschid pe a doua.

Este pentru prima data cand vad in Romania ca unui minor i se cere un act de identitate in momentul in care vrea sa cumpere alcool. Ce sa zic, Bravo Kaufland si bravo si casierului!

9 gânduri despre „Kaufland NU serveste alcoolice minorilor

 1. Nici mie n-au vrut sa-mi dea alcool, doar ca actiunea se intampla la Profi. :))

 2. Foarte tare. La mine la colt, pe vremea cand era porcaria de helouin, vine un pustiulica de vreo 15 ani si-si ia o jumate de litru de vin si un paket de tigari. era manjit pe fata si pe maini cu carioca, ca el se duce la petrecere de helouin. si i-a vandut ma.
  Facea vanzatoarea cicaȘ
  – tineret, uite-te la ei.
  – uite-te la tine duduie, ca tu i-ai vandut, ai comis o ilegalitate.
  – Eu nu lucrez aici
  – si mai grav, e caz penal asta.

  plm… fix in cur i-a durut

 3. De admirat treaba cu prezervativele.

  Adică opusul generației care era majoră sub Răposatu’ și clasă muncitoare sub Rânjilă Minerescu. Ăștia ar fi băut de dimineața până seara, vin, bere, rachiu, palincă, țuică, Scandic, spirt filtrat prin pâine, orice. Dar când era vorba de activitățile patului, le făceau ca iepurele – și să nu te pună Dracu’, puști fiind, să bagi vreo limbă la înghețată sau vreun bursuc la scorbură, că ar fi pus bâta pe tine! 😀

 4. Bai, da’ tie ti-a cerut buletinul? :p

Tu ce zici?