K barbatii

Misoginii jubileaza, feministele ofteaza. Sa se faca dreptate, sa fie egalitate, sa se dea la toata lumea indiferent de sex. Bine, la homosexuali ne mai gandim, la ei e mai complicat. Si s-a facut dreptate…femeile vor avea de munca tot ca barbatii, pana la 65 de ani…

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis marţi că femeile trebuie să aibă dreptul să continue activitatea până la împlinirea vârstei standard de pensionare pentru bărbaţi, în caz contrar fiind vorba de o discriminare pe criterii de sex.

Din cateva puncte de vedere, hotararea asta este corecta. Bine, feministele ar fi spus ca la treaba asta s-ar fi putut inchide ochii, alte egalitaturi erau mai stringente si, ar fi putut suporta acest tip de discriminare. Treaba asta cu cresterea varstei de pensionare se intampla mai peste tot in lume. O dau specialistii cu cresterea sperantei de viata. O fi, prin alte state, la noi cred ca tine mai multe de lipsa de bani la fondul de pensii si scaderea numarului de cotizanti activi.

Personal, as fi vrut ca discriminarea asta sa continuie, femeile sa iasa la pensie ceva mai repede decat barbatii. Dar cand e egalitate, e.

6 gânduri despre „K barbatii

 1. Care „crestere de speranta de viata” ?! Poate in alte tari dar nu aici, la noi. Sa pui oamenii sa munceasca pina la 65 ani este destul de aiurea: ce randament mai au la 65 ani ? Evident, sint persoane care si la 70 ani au o gindire perfect lucida, dar sint si handicapsati mentali cu virste cu mult sub 65 ani. Un exemplu cit se poate de elocvent este in domeniul politic, pentru care consider ca nu mai sint nevoie de explicatii detailate.
  Ce semnifica de fapt impingerea limitei de pensionare la 65 ani ? Simplu, din cauza lipsei cronice de bani, nemaifiind bani deci pentru pensionari, impingem limita de pensionare chiar si pina la 70 ani. La virste inaintate, riscul de imbolnavire este mai mare, si cei care mai apuca sa treaca de 65 ani se vor bucura prea putin de pensie, bolile cauzate de stress scurtindu-le drasnic viata. Sau pesemne nu vreti sa acceprati aceasta realitate. Sa faci „egalitate” de sexe, si sa pui si femeile sa munceasca pina la aceeasi limita, este o dovada de disperare a unui guvern incapabil sa mai poata acoperi utiasele gauri din buget. Sint pensionari cu pensii de peste 33.000 lei, aceia sint pensionari cu adevarat fericiti, meritele fiind total de neinteles, dar multi pensionari au sub 1.000 lei, sau poate doar un nenorocit de ajutor social. Daca sint batrini si nu mai pot produce ceva, atunci sint inutili pentru societate – cred ca ati priceaput manifestul care sta in spatele acestei masuri. Nefiind de folos, atunci ii „muncim” pina la disperare, si uite asa or sa ajunga banii si pentru nesimtit de uriasele pensii ale unora.
  Tot legat de acest aspect, citeam o ordonanta de urgenta care prevedea posibilitatea de trecere a pensionarilor pe trecerea de pietoni(!) si la culoarea galbena a semaforului, cu unele amendamente chiar de obligativitate. Deci tot in ideea ca numarul pensionarilor este prea mare.
  Sint lucruri crunte ? Nu, mai mult de atit, sint Tragice. Si dureroase. Si daca tot nu ati inteles, acestea se intimpla in realitatea noastra cea mai reala.

  • Sorin, ma gandesc ca lungirea asta o sa scada putin si natalitate. Cunosc persoane ce au asteptat cu primul copil pana a ieșit bunica la pensie..

   • Păi și potența(!), e invers proporțională cu limita de pensionare… 🙁
    P.S. Commentu l-am scris direct pe telefon, n-am mai avut răbdare să ajung la birou.

 2. Domnilor sunteti prea dramatici, apoi daca esti activ pana la varste inaintate traiesti mai mult, se stie!

 3. Mareane, iertare, dar n’am citit mult dincolo de titlu ca m’am pierdut cand am dat de pensii de la stat, da’ ca barbatii zic: ii tot vina mea frate cand ma uit dupa niste buci in vremea in care imi da peste cap un preten ca, sa imi fie rusine, ca e fiica unuia de il stim amandoi? Pai, fratioare, eu is de vina ca taica’su nu ii rupe capul cand iasa mai mult in curu gol, dacat imbracata pe strada?
  Te intreb si eu, k barbatii!

Tu ce zici?