India Pale Ale

wild-river-beer Nu sunt cel mai mare consumator de bere, sunt mai degraba genul care prefera sa povesteasca cu o bere rece in fata, motiv pentru care cluburile si locurile foarte zgomotoase nu sunt preferatele mele…probabil varsta e de vina.

Prefer berile mai aspre, care-ti lasa pe limba o poveste.  Nu ma dau in laturi nici de la berile dubioase si mai rar intalnite. Am baut Balea,Suceava, Lady Madona,Senator si nu mai zic de berile hipsteresti gen Zaganul sau Terapia.

De obicei, in momentul in care vizitez o tara straina, ma abonez la productia lor de bere si incep cu cea mai populara berea  a locului.

De ceva vreme, de fiecare data cand merg la supermarket(Auchan Titan) fac obligatoriu si o oprire la standul de bere, de unde cumpar 1-2 beri din oferta lor internationala.

Am descoperit mai nou ca-mi plac berile IPA, iar in seara asta pacatul a cazut pe Wild River, bere produsa de londonezii de la Fuller’s.

O poveste mai detaliata despre tipul de bere India Pale Ale a scris Mihai Jurca pe blogul sau.

La uzualele iesiri in oras, cand sunt pus in fata meniului cu bere, ma axez pe Silva bruna, berea mea romaneasca preferata, adica berea Stejar, nu se prea gaseste in meniurile localurilor decat foarte rar.

Voi ce bere preferati?

3 gânduri despre „India Pale Ale

  1. Vad ca avem atata ideei comune cat si locuri de unde facem cumparaturile. 😀 Acelasi lucru il fac si eu la … Auchan Titan … unde ma opresc mereu la standul de bere si incerc beri noi. Din pacate la astea dubioase nu am avut curaj sa ma bag, dar cred ca ma apuc si eu in curand. Dintre beri le prefer pe alea romanesti …. tot alea ceva mai aspre. 😉

  2. Nu ma omor dupa bere (bine, nici varsta nu ma recomanda :)) ) dar daca e voie buna si chef merge orice. 🙂

Tu ce zici?