Incepe anul universitar. Cum te integrezi?

viata student in caminHai ca mai e putin si incepe faculta. Daca pana acum te-ai mulţumit cu liceul tau din oras, sau cu cel din comuna aia cu trei blocuri si pretenţii de orasel prafuit de provincie, acum, pe motiv ca te duce capul ori ca-l duce buzunarul pe tac’tu, e timpul sa-ti pui viata in rucsac si s-o tai la Bucuresti,  la facultatea. O alta lume, o alta viata.

Pentru ca si eu am fost in situaţia ta, bobocule, zic sa-ti ofer cateva informatii utile, informatii de care eu nu am avut parte, ca de, pe vremea aia internetul nu se dadea la toata lumea. Nu stiu tu, dar ma-ta este ferm convinsa ca ai ales sa-ti continui studiile pe motiv ca esti destep si nu ca ai vrea sa scapi de ei, sa pleci in lume. Sicum erai tocilar studios de mic, ai ales sa inveti, ca de capsunari e saturata piata, iar  de baut, puteai sa bei linistit si la Soparlesti si la Vaslui si la Dorohoi.

In concluzie, sa nu patesti cum am patit eu, uite, de exemplu, Biblioteca se afla pe bulevardul Unirii 22, si nu in Parcul Cişmigiu, acolo e doar o carciuma ce incearca sa distraga de la cunoastere tinerii veniti cu ganduri studioase la facultate. A, mai era o carciuma camuflata sub denumirea de biblioteca, dar pe locul ei, acum se inalta un complex de locuinte…tot pentru tine, nu de alta, dar poate vrei sa ramai in Bucuresti.

La final iti las si cateva sfaturi despre cum sa te integrezi cat mai usor in Bucuresti.

  • Cel mai important sfat- incearca sa-ti faci prieteni si din Bucuresti. Am vazut cu ochii mei cum cei din provincie au tendinta sa-si faca bisericuta tot cu provinciali.
  • Esti, sa zicem din Braila, pai atunci pentru o integrare cat mai reusita, zic sa renunti la lantul de la gat, chiar daca e cadou de majorat de la tac’tu. Si da, poti sa-ti lasi si parul mai mare, aici nimeni nu te prinde de par in caz de scandal.Oricum, Bucurestiul este un loc sigur.
  • Daca prin absurd esti ardelean, atunci cand vei fi intrebat de unde esti, nu raspunde cu „io mi’s ardelean” spune dracu numele satului de unde esti, oricum interlocutorul o sa-si dea seama ca esti ardelean.
  • Ai venit in Bucuresti…nu incepe sa te plangi de mizerie si aglomeratie…din ziua in care ai intrat in oras, esti unul dintre cei ce-si aduc aportul la aglomeratie si gunoi.
  • Daca esti unul dintre fericitii vasluieni ce au reusit sa-si revina din mahmureala si sa-si dea bacalaureatul, atunci cand esti la o bauta cu colegii, nu-i invita la ”o posta’
  • Si cel mai de pret sfat…daca se poate, pe perioada facultatii, incearca sa-ti gasesti loc in camin…sansele de sex sunt mult mai ridicate decat daca ti-a gasit ma-ta ceva cu chirie, iar cele mai crunte betii, se intampla in perioada sesiunii.

Ps. Betii fara mahmureala si nu uita ca cea mai mare teama a ma-tii e sa nu te apuci de droguri.

Un gând despre „Incepe anul universitar. Cum te integrezi?

  1. Bune sfaturi! 😀 Si prin Regie mai sunt cateva biblioteci de alea, multe mai aglomerate ca facultatile! 😀

Tu ce zici?