Inca o vaca de muls de catre PSD?

Stirea asta de pe hoitnews seamana putin cu indemnul ala adresat romanilor plecati cu munca si taxele prin alte locuri. Bah, romanilor, hai inapoi in tara, nu mai avem de la cine fura!!

Legea privind inființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare a stat prin sertarele de la Parlament timp de jumătate de an, fără a fi dezbătută vreodată în mod real. A fost multă liniște în privința ei, atât din partea puterii, cât și a opoziției. Abia marți s-au precipitat lucrurile, deputații PSD și ALDE având clar misiunea de a trece rapid legea prin comisii, pentru ca miercuri să fie dat votul final în plen. De ce atâta grabă, mai ales că legea nici nu se afla în procedură de urgență? De ce au refuzat o dezbatere despre ce se va întâmpla cu cele 2 miliarde de euro care vor fi gestionate de un grup de persoane numite politic și despre cele 33 de companii care vor forma fondul, a căror soartă devine incertă? stirea.

Nu stiu ce sa zic, da e foame mare si nu e de bine. Cica, 9 membrii ai Consiliului de Supraveghere vor fi numiți direct prin ordin al Ministrului Finanțelor, iar aceștia, la rândul lor, vor numi membrii Directoratului. Bun asa, nici urma de numiri politice….stie domnu dragnea niste baieti foarte priceputi la genul asta de activitati.

Firmele care vor face parte din minunea asta intitulata pompos Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare sunt firmele la care statul roman mai are actiuni:

Electrica, Delgaz Grid SA, E.ON Energie România, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom România, Antibiotice SA, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, Loteria Română, IAR SA, Oil Terminal, Cuprumin, Unifarm, SN Apelor Române, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, CN Aeroporturi București, Nuclearelectrica, Imprimeria Națională, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, Conpet, Complexul Energetic Oltenia, CFR, Societatea Națională de Radiocomunicații, Poșta Română, Aeroportul Traian Vuia Timișoara, Uzina Termoelectrică Midia, Telecomunicații CFR, Societatea de Tratament Balnear Recuperare a Capacității de Muncă TBRCM SA, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale.

Bun, acum sa ridice mana ala de are incredere ca guvernele  numite de dragnea vor fi in stare sa administreze asa ceva.

 

 

5 gânduri despre „Inca o vaca de muls de catre PSD?

 1. Daca tot e pe citate, de ce sa nu dam unul din Programul de Guvernare 2017-2020, unde la pagina 18(din 188) zice:

  Încredere
  Guvernarea noastră va renunța la acel complex pe care multe guvernări în România l-au
  avut, și anume că sunt unele lucruri care nu se pot face în tara noastră, deși foarte multe
  state le-au făcut cu mult înainte și cu rezultate foarte bune.
  Avem încredere, așadar, să spunem că pornind de la experiența unor state precum
  Norvegia, Franța, Italia sau Polonia, vom înființa un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții
  (FSDI). Acesta va fi alcătuit, în principal, din companiile de stat profitabile, a cărui valoare va
  depăși 10 mld. €. Fondul se va putea folosi de veniturile din privatizari, din dividende ale
  acestor companii, precum și din veniturile provenite din emisiuni de obligațiuni sau din
  vânzarea de active neperformante (case de odihnă, hoteluri – aparținând unor companii al
  căror obiect de activitate este cu totul altul). Scopul fondului va fi de a dezvolta sau
  construi de la zero afaceri în domenii prioritare pentru statul român, care să se susțină
  economic (deci cu un anumit grad de profitabilitate), singur sau împreună cu alte fonduri
  de investiții sau investitoriprivați.
  Estimăm că 10 mld. € vor intra în economia României în următorii 4 ani prin FSDI. Fondul
  va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la
  capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C.,
  Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să
  achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, de nave, de garnituri de tren.
  Cele mai mari investiții ale FSDI în următorii 4 ani se vor realiza în sănătate, prin
  construcția unui spital republican și a 8 spitale regionale. Valoarea totală finanțată din FSDI
  este estimata la 3,5 mld. €.”

  Treaba asta era scrisa in 2016, bine erau scrise multe acolo da’ noi citim doar „traduceri” si maxim 5 randuri ;), poporul a votat cu PSD si acum chestiile se intampla, da nu noi o ardem ca’n povestea cu drobul de sare si picam in capcane de 2 ani de zile.

  Desigur ai dreptate Marian, Dragnea e incoltit la greu, face gafe majore, a pus femeia asta PM, iar un om in situatia lui ar fi trebuit sa faca un pas in spate la momentul potrivit ca sa nu traga si partidul in jos, om trai si om vedea! Liberali ce zic?! :)))

 2. Sunt cu mana pe sus, se vede de acolo din spate?

  Cum zicea Vasile mai sus, ne place grozav doar sa citam pe scurt cateva randuri si sa le dam o conotatie dupa cum vrem noi sa sune. In acelasi timp, habar nu avem ce e cu toata treaba asta la modul concret, dar ne dam rapid cu parerea: PSD rupe tara! Pai fratioare, inainte sa citezi de pe hoitnius, ai facut o analiza a ta sa intelegi clar ca e treaba cu fondul asta si cum va lucra el? Intreb ca eu ca daca plecam mereu de pe premisa ca tot ce fac astia e neaparat si prost, atunci eu zic sa nu mai avem pluralism politic, de maine Iohanus sa devina presedinte pe viata si pe Ciolos sa il impaiem la Palatul Victoria ca sa fie vesnic si oricum nimeni nu o sa isi dea seama.

  • Bai, n’are a face cu Lurch sau cu Ciolos, are a face cu faptul ca deja guvernul o arde cu dividende de 90% din profitul companiilor la care este actionar…cum ziceam, disperare, foame de bani. Asa, si, cum intr-o companie trebuie sa investesti, cand guvernul ti-a luat 90% ce plua calului mai faci, cat sa mearga afacerea aia din inertie in conditiiele in care e deja capusata si plina de nepoti. Nu ma deranjeaza ca o face, ma deranjeaza ca am ajuns in situatia de-a nu mai avea incredere in nimic din ce fac politicieni.

   • Sunt de acord, la OMV Petrom si Telekom România statul ar trebui sa investeasca mai mult, plus niste scutiri de impozite 😉
    Cat despre Nuclearelectrica se cam termina durata de viata a primului reactor si trebuie banuti pentru RK… si daca stam sa le luam pe fiecare in parte, nu e chiar asa de mare chifteaua cum se sperie lumea, da ce conteaza subiect sa fie sa aiba ce roade poporul la seminte si o bere rece.

Tu ce zici?