Ghiozdane vechi si ghiozdane noi

Cica, de prin jumatatea lui august, cam toti, parintii si copii, incep sa inteleaga treaba aia cu Ce mica e vacanta mare...Dap, mai e putin si incepe din nou scoala. Deja, pe la eMag, la rubrica ce se cumpara acum, au inceput sa apara rechizite. Fii’mea e mica, inca nu stiu pe propriul buzunar cat costa sa trimiti un copil la scoala, cati bani se sparg pe echipament si cat de lunga este lista de rechizite. Din ce imi aduc aminte, financiar, efortul era maricel. App de preturi, la emag au un kit, Ghiozdan echipat Economic se cheama, unde pretul, la prima vedere pare decent. Clar, inauntru sunt chinezisme, dar si surprize, exact cum se plangea cineva in comentarii: Penarul din interior este roz desi am ales ghiozdan pentru baiat. 🙂 Aia e, un pic de roz nu strica…asta-i trendul.

Si daca tot am pomenit de ghiozdane, prin 90 cand inca se mergea la scoala cu ghiozdane clasice, din carton presat invelit frumos in vinilin, prin scoala mea, aparuse un tip ce avea minunea lumii. Da frate, ghiozdan cu personaje din desene animate. Nu cum sunt ghiozdanele de acum, tip rucsac, era tot ghiozdan clasic, cutie patratos-dreptunghiulara incat sa incapa in el si mizeria de bloc de desen, da’ era cu Tom si Jerry, iar vinilinul ala, parca era altfel, mai calitativ. Fratele meu, toata lumea se ruga de el sa-i care ghiozdanul….si era greu, ca asta era tocilar si cara toate manualele dupa el. In fine, am suferit si eu dupa un astfel de ghiozdan, dar cum venea zapada, nimeni nu mai voia ghiozdanul cu personaje dintr-un simplu motiv. Nu aluneca pe derdelus decat impins.

Revenind la ghiozdane cu personaje, dragi parinti, e groasa, preturile sunt in crestere si chiar de mai apare ceva campanie, traim in romania…Daca vrea plodul ghiozdan cu Fulger McQueen, daca vrei si putina calitate, sub o suta si ceva de lei…cam greu, doar in piata. Si dai, ca ajunge ca mine, la treizeci si ceva de ani sa-si aduca aminte de un amarat de ghiozdan cu Tom si Jerry. In fine, daca as fi in situatia de-a cumpara un ghiozdan pentru scoala pentru copilul meu, pentru a evita reprosuri de genul, eu voiam altul, as proceda in felul urmator. O lista scurta cu 4-5 ghiozdane ce le cred acceptabile ca pret si calitate, apoi as invita copilul la o discutie.

Tata, ce ghiozdan vrei pentru scoala?

Aaa…

Bine, uite, am ales 5 ghiozdane, pe care vrei sa-l cumparam? Si i-as arata ghiozdanele. 

Dap, alegerea lui si importanta ce o percepe in momentul in care i-ai oferit credit in alegerea ghiozdanului.

Gata, hai la treaba ca aveti de ales ghiozdane…puteti incepe cautarile de aici: www.emag.ro/search/ghiozdan+scoala/

2 gânduri despre „Ghiozdane vechi si ghiozdane noi

  1. …doar screen touch-ul lipseste !

Tu ce zici?