Facebook, opiumul poporului

Daca ne-ar fi fost contemporan, Karl Marx ar fi omis religia si ar fi spus despre facebook ca este opiumul poporului si ar fi avut dreptate. In ultima perioada, oamenii au devenit mai activi pe facebook decat in viata reala, indiferent de varsta sau ocupatie, trairile din cartea mutrelor fiind mult mai intense. Da, facebook da dependenta dar si multa informatie, iar daca mai ai macar un neuron activ, te alegi cu ceva, altfel, e ca in zicala aia veche care zicea ca armata prosteste.

E bine sa ai facebook?

La intrebarea asta raspunsul e Da, e bine sa ai facebook, dar sa-l folosesti si sa-l exploatezi la adevarata lui valoare. Fiind ca in viata, pe facebook interactionezi cu tot felul de oameni. Cu unii dintre ei legi prietenii, schimbi informatii, iar cu altii, exact ca in real life, eviti orice contact. Pentru ca da, facebook-ul este atat de asemanator cu viata reala, ca doar doua lucruri nu poti face pe facebook: sa futzi si sa-i mai tragi cate o palma unui dobitoc. In rest, pe facebook-ul romanesc se fura, se vinde, se face misto…totul e posibil.

Fara a intra prea mult in detalii, facebook-ul este viata ta in oglinda si, desi este usor sa te dai altceva decat esti, nu cred ca se merita…vine un moment cat lucrul acesta se va intoarce impotriva ta. Si e pacat, pentru un like, doua nu cred ca se merita sa-ti manjesti existenta aia care conteaza, aia in care dimineata iesi din casa si interactionezi cu oameni in carne si oase.

2 gânduri despre „Facebook, opiumul poporului

  1. Cine face misto? Unde? 😀

Tu ce zici?