Nu e mai bine cu educatie?

Din punct de vedere pragmatic, ţara nu s-ar prăbuşi dacă toate tinerele familii din România ar avea măcar câte trei copii: unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică.

Asa abera Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, la mitingul impotriva avortului. Bre, popo, cum ramane mai nene cu morala crestina, aia cu totul la comun? Pai nu voi ziceti ca intr-o familie nu mai exista El si Ea si nu mai este nimic de impartit, totul, fericire si necaz, bunuri lumesti si de alte feluri, sunt la comun? Pai acum ce facem, ne facem fiecare copilul lui? Si de ce as face inca unul si pentru biserica, mi-l creste biserica? Deh, pilde popesti, inteleg unde bati, dar tu ai habar cat costa sa cresti un copil? Putin mai mult decat aia 84 de lei oferiti de stat drept alocatie…ca biserica nu-i da nimic. Ba mai mult, biserica-i ”percepe” taxa de botez, de nunta, de inmormantare, de aia si de aialalta.

Acum, revenind la copilul lu’mama, al lu’ tata si al statului( ca pe al treilea l-a luat statul, nu biserica) zic ca ar fi de povestit. Avem in copilaria mea, cand avortul era interzis, o familie ce facuse fix ce zice popa asta. Cate unul pentru fiecare. Cel mare era baiatul tatei, ca-l plimba cu masina, cel mijlociu al mamei, ca-i dadea bani sa-si cumpere guma Turbo, iar cel mai mic, un fel de Praslea, a ajuns sa fie al statului, ca-i da ajutor social.

Cum eram copii, distractia noastra, dupa ce terminam de batut basica pe maidan, era sa-i intaratam pe astia doi. Si nu era greu. E, si incepea circul. Dupa ce se ciomageau bine, se pozitionau la o distanta rezonabila si se luau la bataie cu pietre. Toata aceasta lupta era asezonata cu injuraturi.  Futu-ti gatu’ lu’ tac’tu ala betiv!! urla baiatu’ mamii, iar raspunsul din partea tatalui, era la modul: Sa-mi bag pluwa in ma-ta aia bolnavicioasa!!! Ca da, biata femeie, era cam bolnavicioasa. Ziceau gurile rele, ceva de genul: E, iar a fost aia la Leana sa se traga…da’ia e asa bolnavicioasa…

Eram mic, nu prea intelegeam care era treaba cu trasul. Mai tarziu, cand am mai crescut, am aflat ca celebrul tras, era de fapt, un avort provocat de baba Leana si era variata preferata de-a scapa de o sarcina nedorita. Rudimentar si periculos, dar na, avortul era interzis in vremea aia. Probabil, la cata lipsa de educatie sexuala exista in tara asta, daca se interzice din nou avortul, ajungem din nou la babe, la avorturi in conditii mizere si periculoase.

Si acum, ca tot am pomenit si de cel mic, asistatul social, asta a aparut pe lume, cam la un an dupa ce a murit baba Leana. In concluzie, in lipsa investitiei in educatie, daca se va vota legea ce interzice avortul, poate vom avea o crestere demografica, dar cu siguranta aceasta crestere nu va fi calitativa. Iar lucrul acesta cred ca-i surade bisericii…inginerii nu se roaga sa ploua.

4 gânduri despre „Nu e mai bine cu educatie?

  1. nu vrea asta si cate un apartament al bisericii, sa-l cedam asa, din oficiu?
    o masina, un purcel, o caruta de bani?
    nu de alta, dar cand l-am intrebat pe popa daca are cui sa dea haine s-a uitat la mine ca la felul 7.

  2. Un copil pentru tara = ienicer !
    Se vede ca popii astia facuti la kilogram si numiti dupa tot felul de interese au uitat ISTORIA. De fapt pe popi ii intereseaza numai averea lor, in rest se dau cu unii sau cu altii dar asta numai in interesul lor propriu.

Tu ce zici?