honda civic,criterii achizitionare masina

Dupa ce criterii iti alegi masina

Probabil, cel mai important criteriu când vine vorba despre achiziţia unei maşini, este cel financiar. Şi eu mi-aşi fi dorit un Volvo xc70, dar criteriul financiar a hotărât că este mult mai bine să mă orientez către Ford Focus.Acum, trecând peste criteriul financiar, începi să te uiţi la fiabilitate,cai putere,opţiuni,carburant,kilometri dacă cumperi masină sh, la culoare dacă ai paletă mai largă de culori, sau după faptul că erai înebunit să alergi cu mașina respectivă în NFS. Acum, până ajung la esențialul poveștii, că articolul acesta este  o poveste și nu conține sfaturi, nu de alta, dar când vine vorba despre sfaturi și masini, nu mai este loc de buhnici și de zoso, o să fac o scurtă paranteză în care vă zic despre bucuria oferită de un Matiz.

Ştiu că pare o prostie, dar întodeauna mi-am dorit să am o masina albastră. Și am, mai bleu, dar şi bleu-ul este tot nuanță de albastru, dar să nu o mai lungesc, că nu e guma…Mă angajez la o firmă şi după ce sunt gata hărtiile, merg în parcare cu şefuțu să-mi predea mașina. Un Matiz albastru. Băi și ce mă mai bucuram eu, că mă întreabă şefuțu…da ce te bucuri așa, e un rahat de matiz? iar la raspunsul meu că, matiz, matiz da e albastru, și-a dat ochii peste cap și m-a lăsat in pace.

Acum că v-am zis de criteriul meu, vă zic și de criteriul ce a contat pentru Eugen în momentul în care și-a achiziționat mașină, Honda Civic Type R.

În vremea aia, când eu aveam matiz albastru de la servici, iar în timpul liber prestam ca instructor auto independent, prietenul Eugen, ce-mi era și elev la școala de șoferi, mă întreabă dacă pot merge cu el să-și ia mașina din showroom. După ce aflu despre ce mașina e vorba și criteriul hotarâtor, acela că era fașcinat de Honda Civic din vremea când pierdea nopțile jucând NFS, ne înființăm la reprezentanța Honda de pe Calea Giulești.

La reprezentanță, cel ce se ocupa de Eugen, un tip ce se vedea că este foarte pasionat de mașini, dincolo de faptul că-și făcea meseria şi cunoștea ce poate sportiva de la Honda, dădea tot felul de detalii despre dotările maşinii și-l lăuda pe Eugen că a făcut o alegere de cunoscător.În fine, după ce terminăm cu hârtiile, vine momentul să mergem în parcare să luăm mașina. Vânzătorul continua cu periatul, iar Eugen, era vizibil excitat de noua lui mașină, după ce ne mai învârtim pe lângă mașină, vine şi momentul în care vânzătorul spune celebra urare, s-o stăpâniți sănătos și-i întinde cheile.

Eugen, ușor rușinat dar cu un zâmbet până la urechi, spune arătând catre mine…

-Conduce el, eu nu am permis…

Cu un zâmbet conspirativ pe buze, vânzătorul, întreabă

-De viteză vi-la luat?

-Nu, acum fac scoala…

În momentul ăla, fața samsarului legal se lungeşte, noroc ca era destul de înalt, altfel, dădea cu bărbia de asfalt…

-Cum, acum făceți scoala de șoferi și vă luați bomba asta, de ce nu ați luat una mai puțin puternică?!!!

-Păi, cu mașina asta joc eu NFS și mi-a placut…

Trecănd peste faptul că ăluia-i ieșiseră ochii ca la melc la auzul acestui motiv, zilele trecute, Eugen, ne anunța pe facebook, că a vândut mașina și cum este plecat cu tot cu job, familie și mașină in Austria de 3-4 ani, nu prea mai ştiu ce jocuri a mai jucat în ultima vreme, așa, să-mi fac o idee despre ce mașină o să-și ia acum.

 

6 gânduri despre „Dupa ce criterii iti alegi masina

 1. Heheee …. iote ca ne facem loc de zoso si bufnici (nu stiu de unde pana unde ologii astia mintali au cunostinte despre masini, da ma rog) si mai scriem si noi cate una alta despre masini. 😀 Buna povestea cu prietenul tau! 😀 Nu ma mira ca i’a cazut la ala falca … masina aia nu e chiar pentru oricine si mai ales nu pentru unul care nu a pus mana pe covrig in viata lui.
  Despre cum imi aleg eu masina … hmmmm …. e poveste lunga .. s’ar putea sa imi fac timp sa iti dau o replica dupa ce elaborez un post. 😀

  • Asteptam,asteptam.

  • ” începi să te uiţi la fiabilitate,cai putere,opţiuni,carburant,kilometri dacă cumperi masină sh, la culoare dacă ai paletă mai largă de culori, sau după faptul că erai înebunit să alergi cu mașina respectivă în NFS. „

   Asta în 2016.

   În 2006-2008, oricine era de sex masculin și avusese de-a face cu NFS (și cu vreo mașină sportivă, modificată, cu cai putere, opțiuni și culori mai funky) era ultimul gândac din ultima ladă de gunoi. Cârpa de șters pe jos a ologilor mintali. Erai mai bine văzut dacă spuneai că ești țigan, analfabet și te prostituezi cu bărbați.

 2. romanii isi aleg masina dupa criteriul „care-i mai bengoasa” … Passat, Audi A6 si cam atat…

Tu ce zici?