Din nou statui vivante in Bucuresti

statui vivante bucuresti

Despre prima mea intalnire cu statuile vivante v-am povestit in articolul in care promiteam si ceva fotografii de la editia cu numarul 6 a festivalului international de statui vivante. In stilul propriu si caracteristic, m-am luat cu altele si cred ca am uitat de pozele promise. Nu-i nimic, le pun acum si poate asa reusesc si va scot din casa pentru  editia cu numarul 7 a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Cum fii’mea a fost foarte incantata de editia de anul trecut ( inca mai pozeaza ca statuie vivanta prin casa) anul acesta vom merge din nou. Din pacate, anul acesta organizatorii ne-au sarit din schema cu parcul IOR, dar nu-i panica, mergem in inima cartierului Ferentari, in Parcul Humulesti unde, pe langa statuile vivante, de abia astept sa vad reactiile bastinasilor din Ferentari 🙂 Ca si scurta paranteza, alegerea acestei locatii, intr-un cartier sarac al bucurestiului, cred ca este una foarte inspirata, un mod eficient de-a duce ceva cultura intr-o zona mai putin favorizata, iar faptul ca evenimentul se intampla de ziua copilului este din nou un mare plus pentru copiii din acea zona. Programul complet al festivalului este urmatorul, asa ca aveti de unde alege, nu de alta dar anul acesta, Festivalului Internațional de Statui Vivante Masca – 2017 se intinde pe durata a sapte zile.

  • 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
  • 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
  • 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
  • 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)

Si acum hai si cu pozele promise, nu de alta dar o imagine face cat o mie de cuvinte, iar de vrei mai mult, nu rata editia de anul acesta…nu vei regreta.

Pentru inceput, am dat de un spirit al padurii….si am cerut-o de nevasta. Nu a acceptat, avea un iubit in Olanda.

 photo DSC01884_zpsv7ywy2nu.jpg

La editia de anul acesta vor fi prezenti si ceva actori chinezi. Cu siguranta, soldatii de teracota vor face parte din spectacol.

 photo DSC01904_zpsdcdelvtg.jpg

L-am prins si pe amiralul  Nelson, artizanul de la Trafalgar se racorea si el putin. Din spusele lui, comparativ cu Londra lui natala, bucurestiul este foarte calduros.
 photo DSC01918_zps4ewi8zjh.jpg

Daca amiralul se odhinea singur, iubaretii astia doi, imparteau o banca. Nu i-am deranjat decat cu o poza….nu-i bine sa te bagi peste indragostiti.

 photo IMG_20160619_182441_zps7yafcnil.jpg

Din nou Amiralul Nelson. De data asta, la datorie. Mi-am permis sa-mi fac o poza cu sabia lui 🙂
 photo DSC01930_zpsj8ex0igx.jpgDupa cum stiti si voi, anul trecut, cel mai celebru roman a fost Constantin Brancusi. In concluzie, nu putea lipsi de la festivalul statuilor vivante.

 photo IMG_20160619_184059_zpsjhdidbgl.jpg

Cel mai apreciat personaj de la festival a fost un actor din Germania. Pe langa costumul fabulos, omul asta a facut un spectacol de exceptie. Cred ca a fost actorul care a interactionat cel mai mult cu publicul.

 photo IMG_20160619_192314_zps1phqtvuq.jpg

Astea sunt doar o mica parte din pozele facute la festival. Promit inca o data ca voi pune ceva poze si de la editia de anul acesta si de data aceasta, chiar o sa ma tin de promisiune. Bine, promisiunea mea nu inseamna ca voi o sa stati acasa asteptand pozele mele. Nu, mergeti si vedeti cu ochii vostri….30 mai-5 iunie, Festivalul International de Statui Vivante Bucuresti. Chiar merita.
PS. Multumim Teatru Masca.

 

4 gânduri despre „Din nou statui vivante in Bucuresti

  1. Duudee … multam de info!! Ne vedem la o bere si ceva statui? 🙂

Tu ce zici?