Din campul muncii

iulia-din-alba-iulia

Când ajungi la o vârstă ca a mea, începi și-ți aduci aminte de multe lucruri ce le-ai fi putut face, dar nu le-ai băgat în seama la vremea lor.Deh, erai tînăr. Hoo, fără panică, nu-s deprimat și nici nu încep să-mi scriu memoriile, pur și simplu am trecut azi prin regie și mi-am adus aminte de ceva chestii de prin cămin.Dar sunt întâmplări din cămin și acolo vor rămâne cel puțin pentru o vreme.

Acum, despre câmpul muncii și studenție…

Eram eu mai pe la începuturile mele stahanoviste și împreună cu gașca, veneam de prin ceva drumeție montană. Cu noi, și o tânără studentă pe atunci, acum, și ea, angajată în câmpul muncii. Și cu ceva invidie în glas, că da, invidia la început  hrănește, iar mai târziu roade(asta am băgat-o eu de la mine, că-mi place cum sună, filosofic) zice:

-Ce mișto de voi, sunteți angajați, aveți salariu…puteți face o grămadă de lucruri.

M-am uitat la ea și i-am zis:

-Auzi mă, pune mâna și profită acum de studenție că după ce termini, doar două zile de bucurie vei avea.

Ușor contrariată, întreabă…

-Și care sunt alea?

-Prima ar fi ziua în care vei primi primul tău salariu din restul zilelor ce vor veni…Vei avea mai mulți bani decât ai avut în perioada facultații, vei putea să-ți cumperi o grămadă de chestii ce le-ai tot amânat…Atât, începând cu al doilea salariu, vei începe să-l drămuiești, să-l planifici….

-Și… a doua zi ?

-Ziua în care vei ieși la pensie.

Acestea fiind zise, mai jos aveți și link către blogul studentei din poveste. Nu știu dacă-și mai amintește discuția, dar se pare că încă se bucură din plin de salarii.
iuliadinalbaiulia.ro

Acesta este penultimul articol din seria #prieteniimeicublog.

 

3 gânduri despre „Din campul muncii

  1. Din fericire nu ai avut dreptate. 🙂

  2. Un american ar zice că el poate lucra şi câştiga bani de la 16 ani.

    Un american politically-correct, homeowner şi cu economii pentru şcolirea copiilor i-ar răspunde: pula mea, bro, tot n-o să te poţi bucura de fructul muncii tale.

Tu ce zici?