Diferenta dintre matura si aspirator

muslim-womenCe faceti flacai, sunteti bine, n-ati iesit la vot, nu? Am vazut. Da, e nasol, se putea si mai rau…va zic ceva mai jos o poveste si o sa-mi dati dreptate. Da, e o treaba mai nasoala decat sa-ti iasa inca o data psd-ul. Bine, tine si de tipicul societatii respective, dar nici noi nu suntem departe. Dar hai ca va zic, e o treaba ce implica un banal aspirator. De fapt, lipsa lui.

In ultimi ani, cu psd sau fara, noi ca natie, ne-am obisnuit cu tot ce este mai bun si culmea, indiferent de cine era la guvernare, ne-am permis marele lux de-a avea cam tot ce ne-am dorit. Apropo, chiar si cand vine vorba despre cel mai bun aspirator vertical, baietii de la aspiratorvertical.ro, au facut un ghid in care ating cam toate problemele legate de aspiratoare verticale. Da, recomandari, pareri, preturi si cam tot ce ar trebuii sa stii in momentul in care te hotarasti sa-ti achizitionezi asa ceva. Si acum, hai cu povestea.

Cand am fost in Tunisia, in luna de miere, in hardughia de hotel in care am fost cazati, nu exista nici macar un aspirator. Fiecare etaj era dotat cu trei doamne ce manuiau sarguincioase niste maturi. Nu prea reuseau ele sa faca mare smecherie pe mochetele si covoarele groase, dar un lucru e cert…toata ziua bantuiau pe acolo. Vorba aceea, plimbau teava prin uzina… Cum sunt bagaret in seama de felul meu, l-am intrebat pe Fued, ghidul din dotare, tunisian la origini, fost student prin Bucuresti, de ce dracu nu cumpara si aia un amarat de aspirator. Si omul mi-a dat un raspuns sincer…daca cumpara hotelul un aspirator, cel putin una dintre femeile de servici de pe fiecare etaj, nu mai are loc de munca. Si cum statul tunisian incurajeaza angajatorii sa integreze femei in campul muncii si le ofera ceva avantaje financiare, interesul lor, atat al angajatorului cat si al angajatului, era sa stea cat mai departe de aspirator. In concluzie, un aspirator insemna un loc de munca mai putin, un salariu in minus, si desigur, benefiicii pierdute de catre angajator.

E, ce e mai nasol?

3 gânduri despre „Diferenta dintre matura si aspirator

 1. stai ba ca n-are cum. ca aspiratorul ala nu curata singur, trebe sa-l manuiasca o maturatoare, acum aspiratoare, sefa de tura.
  deci nu vad aici logica.

  Apropos de asta, imi aduc aminte de un banc bun cu aspiratoare.

  Bate la usa unei babute un domn imbracat bine, cu un aspirator la subrat. deschide baba:
  – buna ziua doamna!
  – buna ziua!
  – am placerea sa va prezint acum acest aspirator electric exceptional, modelul lux 5000! stiti cat de bine va curata murdaria de pe covor?

  si nu sta sa-i raspunda baba, ca-si si arunca pe covor un ditamai rahatul moale care se prelinse printre firele flocoase ale covorului.
  – daca aspiratorul nu va curata totul in cateva minute, lasand in urma un miros placut de levanctica, eu voi manca acest rahat aburind!
  – apia maica, pofta buna, ca n-am lumina de azi dimineata!

 2. Aspiratoarele sunt bune, iar altadata bancurile erau foarte bune. Acum de cine sa faci bancuri de sendvisu’ lu’ Gorghiu, e moartea muzelor 🙂

Tu ce zici?