Despre uscatorul de par

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uscatorul de par este un produs ce nu trebuie sa lipseasca din trusa de ingrijire personala a unei femei. Ti se pare ca alegerea unui uscator de par este usoara? Gresesti! Pe langa criteriile de baza precum greutate, suflul de aer rece si cald, puterea si diferitele accesorii, in alegerea unui uscator de par trebuie sa tii cont si de natura parului tau si de noile tehnologii.

Uscatorul de par va deveni aliatul de nadejde al frumusetii parului tau si te vei putea folosi de el ani de-a randul. Insa, deoarece exista actualmente pe piata zeci de marci si de modele, trebuie sa te asiguri de faptul ca faci cea mai buna alegere. Care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tii cont?

Manipularea
Uscarea parului, efectuarea unui brushing…o serie de operatiuni ce necesita manuirea uscatorului de par un timp mai mult sau mai putin indelungat. Cu alte cuvinte, un uscator de par trebuie sa fie usor de tinut in mana si ergonomic.

Putere si temperatura
De aceste doua criterii depinde reusita unei coafuri. Pentru a alege puterea potrivita, trebuie sa te bazezi pe calitatea parului tau – des, subtire, fin, buclat sau drept – si pe frecventa de utilizare. Puterea unui uscator de par variaza intre 1300 si 2200 de watti insa nu toata lumea trebuie sa il aleaga pe cel mai puternic deoarece parul fin de exemplu risca sa fie deteriorat. Pentru o uscare rapida, uscatorul de par trebuie sa aiba cel putin 1700W. Cu cat numarul de watti este mai mare, cu atat puterea aparatului este mai mare.

Reglarea caldurii
Din cazua folosirii repetate a uscatorului de par, parul se poate deteriora extrem de usor. Din acest motiv, uscatorul de par trebuie sa aiba optiunea de reglare a caldurii ceea ce va limita agresiunea acestuia. Aerul cald se foloseste pentru uscare si brushing. Cat despre aerul rece, acesta este perfect pentru finisarea coafurii.

Lungimea cablului
Lungimea cablului este un alt criteriu de luat in considerare in momentul alegerii unui uscator de par. Uscatorul de par trebuie sa aiba un cablu de cel putin doi metri lungime, menit sa iti dea o mai mare libertate de miscare. Pot spune ca multe persoane nu se gandesc la acest aspect decat dupa ce au facut achizitia. Pe site-ul ingrijire-personala.com o sa gasesti mai multe articole despre diverse uscatoare de par si alte produse de acest gen.

Accesoriile
Daca parul tau este drept, uscatorul de par ar trebui sa fie dotat cu un cap special pentru dozarea aerului. Daca parul tau este cret, atunci ai nevoie de un difuzor de aer. Uscatorul de par trebuie sa fie insotit de accesorii diverse pentru indreptarea sau ondularea parului.

Noile tehnologii
Un uscator de par dotat cu functia ionica iti permite sa lupti impotriva electricitatii statice. Acest tip de aparat emite ioni negativi sub forma de picaturi de apa minuscule. Atrasi de electricitatea statica, acestia o neutralizeaza si redau parului stralucirea. In plus, uscarea parului este mai rapida decat in cazul uscatoarelor de par clasice. Pentru o calitate optima, opteaza pentru un uscator de par cu elemente din ceramica sau turmalina. Ceramica retine caldura si o difuzeaza in mod omogen. Cat despre turmalina, cele doua extremitati acumuleaza sarcini electrice opuse si lupta impotriva electricitatii statice.

Tu ce zici?