Despre provocari si visare

Azi avem un mic guest post de la Eugen, prietenul meu despre care am scris ca si-a cumparat o Honda Civic Type-R doar pentru simplu motiv ca visa la masina asta de pe vremea in care juca NFS. La final m-am intrebat ce joc mai joaca, sa-mi fac o idee despre ce urmeaza. Se pare ca juca ceva cu barci, nu de alta dar acum Eugen  are barca si se antreneaza pentru o traversare a Atlanticului intr-o barcuta cu panze. Mai multe explica Eugen.


Salutare! Numele meu este Eugen. Sînt un marinar in devenire. M-am apucat de barcagit acum 6 ani. Totul a început de la soția mea (lol). Mi-a cumpărat „Bătrînul si Marea” a lui Hemingway în timp ce eram la cățărat în Sicilia!

Sailing-ul sau barcagit, cum se alintă la noi, este extraordinar pentru mine – ajută la moral, încrederea în forțele proprii şi mă provoacă de fiecare dată într-un fel nou! M-am îndragostit de un sport în care sunt recompensate trăsături un pic obsesive. Vreau să iasă totul perfect: volta aia afurisită, ampanarea, velele să aibă forma perfectă! Şi-mi place când îmi iese!

Deci vreau să mă calific şi să particip la miticul Mini Transat. Mi se pare extraordinar să traversezi oceanul Atlantic într-o barcă mică de numai 6.50 metri! Am început să mă antrenez mai serios acum 3 luni pe barca mea în Barcelona dupa un an de dingy pe lacurile din apropierea Vienei. E un pic de obsesie la mijloc… Pe de altă parte, cred că nimic nu este posibil fără dedicare! Şi muncă, multă muncă! Te-ntrebi tot timpul: prietene, ești dispus să faci mai mult decît ăilalți? Să-ți dea sîngele din unghii pentru a stăpîni o manevră? Eşti dispus să stai încă o oră să testezi setarea X doar fiindcă ți se pare ție ceva? Asta numesc eu dedicare. Şi e greu!

Cum ziceam visez la Mini Transat! Şi mai visez să-mi inspir baiatul! Aș vrea să crească cu ideea că pasiunea, împreună cu o atitudine practică și dedicație, îl vor duce departe.

Am cumpărat o barcă în februarie 2016, cu scopul de a încerca Mini Transat-ul în 2019. Nu țineam prea tare să am o barcă rapidă, competitivă, dar m-am gindit că pot să o vînd mai uşor dacă nu îmi iese socoteala. Este un model recent, Pogo 3 al renumitului şantier Structures după un plan G. Verdier.

Dar mai e mult pînă la Transat. Momentan am un plan pe un orizont de șase luni. Am luat un sabbatical de la job pînă la sfîrşitul lui Iunie. Am restricții serioase şi provocări teribile de time management avînd în vedere angajamentele familiale, de muncă, antrenament si programul de curse. Mă antrenez la Basemini din Barcelona, ​​cu alți marinari mai experimentați sub îndrumarea unor navigatori renumiti cum sînt Anna Corbella și Didac Costa.

Avem si un filmulete de la antrenamentele lui Eugen…

dreams from Eugen Vișan on Vimeo.

Daca citit,vazut,placut…like and follow

Pagina Facebook- Eugen Vișan – Mini Transat 2019

Canal Vimeo-Eugen Visan

Un gând despre „Despre provocari si visare

  1. Participand de curand direct la o aventura d’asta (Atlantic4) si stiind ce prespune de’a fira’n’par … nu pot decat sa ii doresc mult succes amicului tau si vointa ca o sa isi atinga visul! 😉

Tu ce zici?