Despre piele

A luat pielea de pe el, I-a pus pielea pe batPielea e mai aproape decat camasa, I-a dat pielea inapoi, L-a lasat in pielea goala, E moale pielea ta si mai sunt ziceri din astea din care intelegem cat de importanta este  pielea.

Istoric vorbind, dupa ce omul si-a bagat plwa in curentul vegan descoperind carnea,  si-a cam dat seama ca e mai calduros si mai confortabil sa se imbrace in piei de animale decat in frunze si paie. Din piele el si-a facut haine, si-a facut adapost, cu fasii de piele si-a legat piatra ascutita pe ciomag avand parte in felul acesta de unelte si arme mai trainice. Tot din piele omul si-a facut ambarcatiuni, si-a facut harti si armura. Altii, ti-au luat piele cu tot cu par pe motiv de trofeu.

Tot din piele si-a facut si incaltari, fapt ce la ajuta sa mearga mai departe, sa exploreze locuri in care nu ar fi ajuns cu picioarele goale. Fie vorba intre noi, si in zilele noastre incaptamintea din piele de calitate este foarte apreciata si, dupa cum spuneam pe aici, prefer niste incaltari trainice din piele+ vibram. Momentan, pe post de ghete de oras, de vreo 3 ani, port modelul anterior lu 13705D17G, fara insertie rosie. Ce sa mai, pielea a fost un produs foarte folosit in cursului istoriei si este folosit si in zilele noastre. Intr-o vreme, cica, eram in topul celor mai dezvoltate industrii de pielarit la nivel mondial. Vremuri…

Intre timp, in plin avant economic, pe fondul unei griji tot mai ridicate pentru diverse animale, omul a gasit metode de-a substitui piele. Asa a aparut celebra Adelin cu geaca de vinilin, pantofii de unica folosinta din carton cu aspect de piele, destinati unui ultim drum. Nu zic, or fi bune si imitatiile dar, cel putin cand vine vorba de cureau de la pantaloni, acolo, musai piele de cea mai buna calitate. Recent, dupa 8 ani si, in care am strans si am largit cureau, aceasta a cedat. RIP. Mi-am luat alta, la urgenta,  tot din piele dar nu pare aceiasi calitate.

E, inconjurati de atata piele si imitatie de piele, ca si concluzie de final, zic ca e pacat sa nu ai in casa asa ceva

 

4 gânduri despre „Despre piele

  1. De aceea pentru foarte multele întrebări care încep cu De ce…, răspunsul universal la de multele ori deranjantele întrebări este… De’ piele !

  2. Si daca mie imi place „piele, pe piele” … modelul naturist … raw d’ala … ce ne facem?

Tu ce zici?