De zece ani cu iPhone

ultimul model de iphone

Tocmai am citit o constatare, ca nu era stire, cum ca acum  zece ani, o luna si niste zile, mai exact pe  29 iunie 2007, a fost lansat primul model de iPhone. In zece ani omenirea, cel putin pe parte de comunicare media a facut un salt monumental, iPhon-ul avand un rol major in toata treaba asta. Pe parte de intelect nu zic nimic, e suficient sa ridicam privirea din telefon si vedem cum sta traba.

Ce ne-a dat iPhon-ul noua in zece ani de zile? Pai ne-a dat destule, pe langa clasicele…lapte, branza, sunca, oua, iPhon-ul ne-a mai dat si concurenta, iar noi, cunoastem inca de pe vremea dacilor cat de benefica este concurenta. Ca tot am pomenit de concurenta, discutiile despre iOS si android, despre iPhone si Samsung sunt epice pana la banal. In batalia asta, victime colaterale au fost cativa producatori ce au tinut steagul sus candva, dar acum se zbat in mizerie…Nokia, BlackBerry, Motorola. Chiar asa, aveti pe cineva in primii  o suta de cunoscuti care sa detina un telefon Motorola? Eu nu am.

10 ani de inovatie, de marketing dus la extrem, de rinichi vanduti, saptamani intregi de mancat pufuleti…miliarde de poze, energii consumate si totusi, iPhone nu a reusit un lucru. Nici macar cu ultimul model de iPhone, oricat l-au bibilit si umflat, nu au reusit sa taie o bucatica din tortul lui Vertu…si sunt sigur ca se gaseau familii cu cel putin 3 rinichi si juma’ de ficat . Si aici vorbesc la general, nu bag in seama snobismele de genul Falcon Super Nova Pink Diamond .

Articol scris de un sarac cu doi rinichi si un telefon Samsung banal.

 

4 gânduri despre „De zece ani cu iPhone

  1. Nu zic nu, dar.. e posibil sa trec pe iphone. Sa vedem daca revolutioneaza in vreun fel baietii astia.

Tu ce zici?