I-am dat 8 lei lui Zuckerberg

Acum cateva zile am luat o hotarare, cumva legata si de aparitia colegului Cucu in filmuletul acela facut de profitshare. Adica, am stat ca Moromete,  m-am scarpinat in cap si, prima masura luata a fost sa dau delete la ceva ce-mi mananca cea mai mare parte a timpului liber de la birou. Am dezinstalat aplicatia Seven Castels si apoi, am pus mana si am inceput sa caut informatii despre marketing-ul afiliat.

Bine, nimeni nu da mura’n gura, dar daca citesti printre randuri, prinzi anumite chestii si m-am gandit sa profit de timpul liber si sa incerc ceva pe partea asta de afiliere. Bine, mai produc, am doua trei articole ce-mi aduc comisioane, dar sunt mici, comisioane de carte. Uneori se mai intampla sa mai pice si altceva de valoare mai mare, dar sunt cazuri rare.

Bun, am inteles, sunt cateva chestii ce aduc comisioane mai mari, frigidere, televizoare si alte produse cu valoare mare, dar deja e bataie mare si nu ca mi-ar fi frica sa ma bag, dar parca nu-mi vine, nu de alta, dar din ce am vazut, 80% dintre articolele de promovare, sunt copiate intre ele, foarte putini facand review-uri pe bune, cu marfa testata, iar la ce optimizarii si advertoriale sunt bagate in cele din prima pagina, e greu sa ajungi acolo.

O alta chestie ce nu reusec s-o dibui, e legata de numele domeniului, otimizare inca din titlu…frigidere-ieftine,televizoare-bune, bla,bla…asa ca aici am cea mai mare intrebare pentru cei ce fac afiliere:

E ok un domeniu de genul televizoaretoshiba.ro? Adica,  produs + brand. 

Intreb ca pe zona unde am acumulat ceva experienta de-a lungul anilor am vazut ca se misca ceva in zona de afiliere, singura problema ar fi concurenta ridicata…asa mi-a zis keyword planner-ul, dar daca m-as lega de un brand, brand-ul respectiv neexistent direct in nici o retea de afiliere si neavand nici magazin de desfacere, am concurenta scazuta si multe cautari pe fraza respectiva.

Bun, revenind la titlu, dupa ce am citit cate ceva, am incercat o chestie, am promovat un articol pe facebook timp de o zi. Zuckerberg a primit de la mine 8 lei. Fiind prima incercare de genul acesta, rezultatul a fost ok, mi-am scos cei 8 lei investiti si am facut si un mic profit….vedem daca se si aproba. Concluzia a fost ca trebuie sa mai invat despre promovarea pe facebook si pana una alta, macar pentru inceput, m-as baza pe traficul organic.

Hai ca acum plec putin…merci, anticipat.

PS. Marius, odata ti-am raspuns la ceva pe facebook cu poza de mai jos….erau notificarile venite pe vechiul telefon, nedeschis de juma’de an 🙂

5 gânduri despre „I-am dat 8 lei lui Zuckerberg

  1. Bravo dom’le, deci ai vazut clipul cu Marius! Uite asa se strica lumea, adio bere, adio plimbari in parc cu copilu’, nu mai zic de sotie care in ceas de noapte va veni sa-l smulga pe Marian de la „studiu” :))) Pe de alta parte e frumos, totusi, poate mi s-a parut, dar eu am observat ca aparitia lui a fost foarte scurta, aproape subliminala 😉 misterioasa. Intrebarea care vine este: cine e cu adevarat Marius Cucu?! 😉

    • Vasile, e vorba de ce fac la munca…timpul ce-l umpleam pana acum cu filme si frecat duda pe facebook. Cat despre sotie, bere si copil…acasa, am zile cand nu deschid laptopul decat dimineata, la cafea.
      A, Marius Cucu, am asa o vaga impresie ca este un personaj asemanator cu Palpatine.

  2. Pai scurt si eficient. Sau… nu 😀

  3. No nu stiu ce zice Cucu … da la noi se pare ca merge treaba! 😀

Tu ce zici?