Dacii erau proști făcuți grămadă

Bă, or fi fost dacii cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci dar, frate, erau și cei mai proști. Dacă pleci puțin urechea la legendele cu daci, asta e concluzia…dacii erau proști facuți grămadă.  Cred că de la ei am moștenit gena prostiei….și a mândriei.

Una peste alta, dacii erau niște țărani…cu oile, cu agricultura și cu furăciunea. Bine, până să ajungă Imperiul Roman la ei, se furau între ei. În fine, asta e altă poveste…eu mă gândeam la poveștile alea de care suntem așa de mândrii, gen, Și, mărețul rege Burebista, sfătuit de Marele Preot Deceneu,  a ars toate viile…Plm, nu prea cred, dar dacă e adevărat, Burebista a fost un bou…dacă tot avea podgorii și era mare producător de vinuri, încarcă-l nene în butoie și vinde-l la ăia de nu au. Mai faci și tu un ban, mai dezvolți comerțul, mai faci un drum, nu mai aștepți să vină romanii că ai auzit tu că ăia fac drumuri peste tot pe unde se duc. Nu, plm, să ardem viile!!!…ideile astea geniale s-au perpetuat, tocmai ce am văzut un reportaj despre pepenii de Dăbuleni ce rămân și se strică pe câmp din motiv că oamenii nu vor să facă un rahat de asociere să poată să vândă o cantitate mai mare. Plm, tot de la daci o fi și vorba aia cu, lucru amestecat miroase-a kkt…

Asta cu arsul podgoriei e pistol cu apă, cea mai mare dovadă de prostie, și pe asta chiar o cred, era ritualica lichidare a vitejilor. Bă, cum se trezea unu că e cel mai miez printre daci, cum îl aruncau în sulițe…Coaie, tu ești cel mai viteaz…i-a de dute tu cu solia asta la Zamolxe…Cum s-a ajuns la genul ăsta de sacrificiu uman? Simplu, din cauza popilor…Adică, să ne imaginăm o zi oarecare la curtea unui rege dac.

Regele, pe scaunul lui regesc, înconjurat de niște tarabostes grași, asista la întoarcerea unei cete de daci dintr-o misiune de ciomageală, jaf și viol, prin satul de peste deal. Cum și ăia erau tot ciobani, în general prada de război consta în oi, brânză. Nu prea conta, importantă era victoria, trei puncte în deplasare….plm, dacii din cetate apreciau acest lucru și-i întâmpinau cu urale pe victorioși. Seara, frigeau dacii o oaie, dădeau cep la un butoi cu bere (că plua vin)… bairam în toată regula. Și-l lua Regele Dac la întrebări pe Viezure, căpetenia războinicilor daci proaspăt întorsi din expediție.

-Și, Viezure, cum fu?

-Mărite Rege, cum să fie…cred că ăia știau că venim și ne-au întins o capcană. Când am ajuns noi, ăia erau plecați cu oile. În sat, doar femei. Ne-am apucat cum era normal de treabă. În timp ce noi violam femeile, au venit peste noi…era cât pe ce să pierdem lupta…ne-au luat prin surprindere…

-???

-Mărite Rege Dac, am avut mare noroc cu viteazul Mânz Turbat. S-a enervat ăsta că l-au întrerupt ăia din viol și s-a dezlăntuit..continua să violeze toate femeile, intr-o mână cu sica, în cealaltă cu un cosor, se lupta cu câte 5 dușmani odată…cu a treia mână, cotrobăia prin sertare după bani…ce să zic, Mânia lu Zamolxe pe pământ!!! Noroc cu el!!! Văzându-l pe Mânz Turbat cum luptă și cât de viteaz e, parcă te vedem pe tine, Mărite Rege Dac, în bătălia de la Oaia Creață…

Bă, și-o fi stat Marele Rege Dac și s-o fi gândit…Bătălia de la Oaia Creață…da, am fost eroul zilei atunci…da, plm, seara când serbam victoria, la beție, l-am muit pe fostul rege și i-am luat locul…așa am ajuns eu rege. Și nimeni nu a comentat, eu eram eroul… Și se uită Regele Dac și-l vede pe eroul Mânz Turbat la povești cu niște taraboști ce nu-l pre înghiteau pe rege. Și-l apucă pe rege paranoia, că da, istoria se repetă. Și se pune la sfat cu Deceneu sau cu alt popă și o hotărăsc…plm, hai să-l mătrășim pe Mânz Turbat. Și-i bese peste noapte lu Deceneu să-l trimită pe asta, cel mai viteaz dac, cu solie de mulțumire la Zamolxe. Plm, dacă acum oamenii încă mai au încredere în șarlatanii ăștia cu sutana, cum o fi fost atunci, pe vremea dacilor…În fine, mergea treaba, nici un erou nu-l amenința pe rege, popimea lui Deceneu avea influență, dacii proști și fanatici religioși se băteau care să fie cel mai viteaz, să fie el poștașul lui Zamolxe. Și hop problema…s-au terminat eroii. La cum se ciomăgeau dacii pe vremea aia, dacă nu-i omorau pe aia viteji, când s-au hotărât romanii să vină peste ei, o sută de Mânji Turbați ar cam fi schimbat soarta războiului. O fi, n-o fi, ceva ne-a intrat în oase că prea i-am mătrășit de-a lungul istoriei noastre milenare pe toți care au mai scos capu. Cred că suntem poporul cu cei mai mulți lideri uciși de ai lor și nu de dușmani.

In fine, după ce i-au tot omorăt pe cei mai viteji dintre daci, la un momentdat s-o fi trezit vreunul sa-i zică lui Deceneu, Auzi, bă, i-a mai du-te-n plm cu Zamolxe al tău, eu am treabă sa-i cotropesc pe aia de peste deal. Glumesc, mai degrabă a fost varianta aia cu, hai să nu exagerăm, ne facem treaba dar să nu exagerăm, să nu ne i-a aștia drept cei mai viteji din intreprindere. Și așa a început să se subțieze sângele eroilor.

De final, chiar dacă aberația asta e un pamflet, nu pot să nu mă gândesc că toată mișcarea asta anti-psd, #rezist și ce-o mai fi, băi nene, n-a scos măcar un lider. 1, unu demn de-a fi trimis la Zamolxe cu solie.

 

10 gânduri despre „Dacii erau proști făcuți grămadă

 1. Bă, am râs cu lacrimi. Să te trimitem la Zamolxe cu-o sticlă de vin din comert?

  Si da, s-au ridicat vreo 2-3 #resit-enti. alde Mălin Bot, veșnicul oropsit de pesede și Florin Bădiță, ăla cu mocangeala de bani.

  Cred că nu apuc 2020 în țara asta, dacă treburile merg pe același făgaș de căcat.

 2. Foarte tare, cam grea, cu multa actiune pe mai multe planuri, am citit’o de 3X, bine, initial m’am dus la ultimul paragraf, ca cica asa e acum, citesti titlul si concluzia, n’are rost sa te incarci… asadar greu cu lideri, natarai astia de sorosisti au uitat esentialul :)))))

 3. Dom’le pe de alta parte as fi mai atent cu Zamolxe si folosirea lui intr’un pamflet, se spune ca ar avea ceva legaturi cu Isus, insasi EL fiind un fiu al Daciei, neavand nicidecum trasaturi evreiesti si fiind initiat spiritual in prima parte a vietii, care este absolut misterioasa, de insasi Zamolxe in pestera sa de pe muntele sacru al dacilor.

 4. Boss, stii de ce a ars ala viile? Ca sa nu mai bea dacii in prostie. Ca daca il vindea, astia sigur il beau pe ascuns.
  Care e scopul acestui articol? Se bazeaza opiniile tale bascalioase pe ceva, un document, un studiu, ceva?
  Te-ai apucat sa dai in cap unor oameni care s-au nascut inaintea ta ca, deh, e la moda sa lovesti in stramosii tai. Ai puncte in plus cand mergi la Starbux, iti dau aia prima cafea gratis.

  • V66, boss, asta’s legendele, nu eu le-a transmis pe cale orala. Da, stiu, dacii au fost miezul din gogoasa, asa ne place noua sa credem. In fine, mai e si ideea ca Burebista a taiat viile ca erau batrane si productie putina…ar fi plantat altele…dar, plm, de la poporul ales n-a ramas nimic scris…si, plm, dacii i-au invatat pe si pe sumerieni si pe olmeci s-o arda cu scrijelitul. A, nu primesc nimic gratis de la Starbux…am dat-o de gard cu articolul asta si ala de-a inventat Starbux-ul, e dac…

   • Ti-am zis sa fii atent cu Zamolxe, ca unii nu stiu de gluma :)))

    • …oricum, a ratat esentialul

     • ….adica nu esti un pui de evreu, pripasit pe plaiurile dacice, denigrator si consumator de cafea la Starbucks?! :)))
      Acum… plm, cine mai sta sa citeasca pana la sfarsit ditamai snova de poveste, ca sa se prinda de retorica, altadata baga si tu paragrafe scurte cu 160 de caractere, gen; daci erau prosti gramada, intr-o zi s-au adunat in batatura din centru’ satului sau privit unii pe alti, nervosi toti, fara scop si fara sef…..nici unu demn de-a fi trimis la Zamolxe cu solie.

Tu ce zici?