Cum e cu caricatura

Vad ca s-au cam aprins spiritele pe tema caricaturii celor de la Charlie Hebdo. Zic astia ai nostri ca ar fi atac direct la Simona Halep. Pana mea, eu vad mai degraba un atac la rromani, Simona e destul de apreciata in Franta.  In fine, francezii ca popor sunt destul de suferinzi, mandria lor nationala fiind sifonata bine si de nemti si de englezi si de aia veniti de peste mari sa se faca francezi. Normal ca’s sovini.  Parizienii sunt si mai ai dreaqu, au mandrie de zici ca’s ardeleni. De unde esti coaitze? Din Paris!! Adica, esti francez…Nu, PARIZIÁN!! 

In fine, cand esti un parizian troglodit si langa toata adunatura aia venita din Franta de peste mari se mai adauga si o satra venita din Romania, normal ca te saturi de toata tigania parcata prin toate zonele de interes ale parisului. Intodeauna sar in ochi aia care agaseaza prin prezenta lor…romanii care merg la munca, la studii, romanii aia care platesc taxe sau vacante in Franta nu sunt la fel de vizibili ca aia de-o ard cu alba-neagra si cu cerseala prin Paris. Normal ca se fac glume acide pe seama lor. Cand a fostr je la Paris, zicea un parizian ca ta’su, mai in gluma mai in serios, i-a sfatuit pe el si pe sor’sa, sa se casatoareasca cu cineva care mananca porc, nu-i portughez sau roman. Gluma buna…asta s-a casatorit cu o romanca, sor’sa cu un portughez si toata lumea mananca porc.

Revenind la caricatura, eu zic ca-i reusita chiar daca nu ne place noua…noi suntem obijnuiti sa ne luam la misto intre noi, sa nu vina altul ca se trezeste brusc mandria nationala. Ca, bah, plm, Simona Halep e simbol national pentru noi, nu faci tu misto de ea! Nu stiu ce sa zic, simbol national e si steagul ala calcat in picioare, simbol national e si presedintele, simbol natioanal ar trebui sa fie si umorul…ca cu asta am reusit sa supravietuim pana acum.

Francezii au mai facut glume pe seama noastra, tot legate de tiganie si cersetorie, celebrul Salut Romanesc. Atunci s-a putut raspunde finut, inca aveam umor. Acum, asa cum zice si Ice, romanii s-au apucat sa le raspunda francezilor, le-o dam la temelie, unde-i doare mai tare, la rating-ul de facebook...paguba’n ciuperci.

3 gânduri despre „Cum e cu caricatura

  1. Trebuie sa-i intelegem, oricum in ultimii 40 de ani singura frantuzoaica care a castigat openul era nascuta in Canada 🙂

  2. Prima impresie, dupa ce am iesit din aerportul din Franta(ceva low cost, de pe langa Paris), a fost: „vai cat de multi tigani sunt! Bine ca am scapat de ei!”. Erau 2-3 km de case improvizate fix la intrarea in Paris.

    Probabil ca sunt si ei frustrati de ce specimene au pe langa ei. Deh, aici se cersea 1 leu, acolo se cerseste de la 1 euro in sus 🙂

  3. Cea mai mare comunitate de tigani din EU este in Franta. QED. 😀

Tu ce zici?