Chilipirul de la miezul noptii

Este ora 3:19 si va rog sa nu ma intrebati de ce nu dorm la ora asta. Intrebati-va mai bine de ce cineva, presupun ca o femeie, ar cumpara la ora asta doua carti cu fericire in titlu. Prima, Cum sa fii fericit (sau macar mai putin trist) – Lee Crutchley. N-am citit, nu stiu, nu sunt din zona…

Mi-a placut la cartea asta o propozitie din cuvantul inainte scris de Oliver Burkeman(se pare ca e un scriitor de carti motivationale pentru oameni MARI)  care, luata cu copy paste, suna cam asa:

Aceasta carte n-o sa-ti rezolve problemele si n-o sa te faca fericit. 

A doua carte in care „fericirea” apare in titlu (nici nu-i mai trebuia continut, era suficient titlul) este Oamenii Fericiti Citesc Si Beau Cafea. Bah, cu asta sunt foarte de acord. Daca peste citit mai sar, daca n-am cafea, e jihad. Chiar si acum, ca s-a facut ora 3 si 35 de minute sunt cu cafeaua langa mine. Si recitesc ce am scris, mai beau o gura de cafea si sunt…un lucru marunt, o aripa care vibreaza, un pitic ce danseaza.

Bun, cartile aste sunt chilipirul, au reducere de 15, respectiv 35%, dar chiar merita sa te trezesti la ora trei dimineata sa le cumperi?

Ce mi s-a parut teribil de amuzant la cartile astea a fost contextul in care am dat de ele. Daca ati vazut, la eMag, undeva in pagina apare rubrica „Ce se cumpara acum” unde sunt afisate ultimele produse comandate pe site. Chestia asta cica s-ar actualiza la 30 de secunde…E, cartile astea despre cum sa fii fericit erau bagate cumva, deduc eu, intr-o comanda mai complexa care continea detergenti, solutii de spalat geamuri, podele, pardosele si cam toata gresia si faianta dintr-o casa. Ba, vine pastele, incepe curatenia de paste…normal ca-ti cumperi carti despre cum sa fii fericit, ca n-am auzit de nimeni care sa fie fericit cand se apuca de smotru.

3 gânduri despre „Chilipirul de la miezul noptii

  1. Se cheamă cafea inșpirațională. Este vorba de acea cafea a cărei aromă fantastică ți-o amintești pînă și în somn, care reușește să te trezească din somn(!), numai pentru ca să fie lîngă tine. Sau tu lîngă ea. Dacă o să mă întrebați ce marcă de cafea este, o să ridic din umeri, mirat că întrebați așa ceva. Dacă o să mă întrebați modul de preparare, vă voi răspunde la fel, și mai mirat fiind aflat în postura a unui al doilea răspuns ce nu se poate cuantifica. Momentul culminant vine cînd o să mă întrebați „…și totuși, ce gust are ?„, evident fiind o întrebare de tip ultimate, răspunsul fiind previzibil și invariabil același. Pentru că o cafea adevărată este cea care te va atrage și de care te vei îndrăgosti, o cafea care singurică simțindu-se la un moment dat, va spune „hai !„: e ora 3 noaptea și abia după o sorbitură văd mai clar că sînt totuși 35 minute trecute… Ah, nici nu va puteți imagina ce sublimă este această cafeluță nocturnă…

    • 🙂 Am incercat sa citesc comentariul asta cu vocea lui Nichita Stanescu. Nu-mi iese, nu pot reproduce vocea aia…Mi-am imaginat in schimb ca-l aud pe Nichita vorbind despre cafea.

      • Un pic offtopic: există softuri care citesc text, nu știu exact cum se cheamă. Ar fi vreunul care să aibă setări sofisticate astfel încît să poată reproducea chiar și vocea inconfundabilă a lui Nichita ?! A, este ceva soft de la Adobe, de prelucrat audio…

Tu ce zici?