Ce e mult strica

telefonDaca va intrebati daca dependenta de telefonul mobil este o boala, ei bine da, este o boala si se numeste nomofobie sau sindromul telefonului fantoma.

Nu vreau sa vorbesc despre boala aceasta, sunt destui specialisti care se ocupa de asa ceva, eu vreau sa vorbesc despre o vecina de-a mea care sufera de aceasta boala si probabil ca habar nu are.

Suntem vecini de 5 ani si ne vedem aproape zilnic. Vin de la munca, ea vorbeste la telefon in fata blocului.

Urc sus, merg la baie, ies cu cainele afara…ea tot la telefon, masoara aleea cu pasi rari si telefonul la ureche.

Dau o tura de cartier cu potaia, aproximativ jumatate de ora,in fata blocului, asezata pe bancuta,tot vecina, vorbeste la telefon.

Aseara, urcand in metrou la statia Eroilor am dat peste vecina…vorbea la telefon. Probabil a pierdut semnalul ca a trecut la scris mesaje. Pana la Dristor a butonat telefonul, puteai sa o violezi si nu-si dadea seama, atat era de patrunsa de telefon.

La iesire din metrou, am ramas in spatele ei, saraca are gatul stramb,  usor pe stanga, parte pe care poarta telefonul.

Am mers in spatele ei pana acasa,de obicei fac 10 minute de la metrou pana acasa, de data asta am facut 35 minute, timp in care tipa a schimbat urechea de 3-4 ori.

Ajuns acasa, am repetat rutina…urcat sus, mers la baie, scos cainele,plimbat cainele…vecina vorbea la telefon in fata blocului.

Acum ma intreb… cu cine si ce dracu sa vorbesti atat amar de vreme si ce telefon are de o tine bateria atat?

6 gânduri despre „Ce e mult strica

  1. Nu am telefon, ma descurc si fara. Am avut un Nokia Lumia nu stiu de care, l-am scapat odata, i-am rezolvat ecranul si l-am aruncat intr-un saltar. Pot trai si fara telefon 🙂

  2. Intr-o dimineața mi-am uitat telefonul acasă. Ziua aia a fost un calvar la munca, din minutnin minut controlam buzunarul să vad daca e acolo…

    • Jezas …..eu il uit des acasa, zilele alea sunt cele mai linistite ptr mine …sa nu mai zic ca odata ajuns acasa il inchid de obicei pana a doua zi. Medicamente baieti … nu e bine deloc!

    • Nu e bine…pune-ti un rucsac in spate si fugi in munti pentru o vreme…fara telefon.

Tu ce zici?