Caut un patron care vrea ca toti angajatii lui sa ajunga bogatani

inmultirea banilorAzi, asa de duminica, avem inca un post in care dau vina pe copil pentru ceea ce scriu…Exploatare.

Saptamana trecuta, in drum catre gradinita, am avut cu fi’mea o discutie despre bani. Simplista, pentru varsta ei.

Tata, de ce merge Tac’su la servici?

Sa castige bani..

Si, ce facem noi cu banii?

Mergem la mare, cumparam mancare, jucarii pentru mine si Medeea, jeleuri pentru mine ca Medeea e mica si nu are voie sa manance prostioare.

Da, ai dreptate, pentru toate aste si multe altele. Dar, te-ai gandit ca dimineata, cand tu nu te grabesti cu imbracatul, spalatul si plecatul de acasa mai repede, Tac’su intarzaie la servici si din acest motiv castiga mai putini bani?

Nu…

E, uite, daca Tac’su castiga mai putini bani trebuie sa renuntam la diverse cumparaturi.

La ce crezi tu ca vom renunta?

La nimic…

Nop, raspuns gresit…vom renunta la prostioare, la mersul la mare si la o parte din jucarii. Vrei sa facem asa?

Nu.

Bine, pai daca nu vrei, dimineata ar trebui sa te grabesti, sa aiba si Tac’su timp sa ajunga la birou fara sa intarzaie. Facem asa?

Da! si o sa-mi cumperi mai multe jeleuri?

Nu mai zic ce i-am raspuns ca citeste si Doamna pe aici dar ma gandeam ca, inca nu am auzit de niciun patron care vrea ca angajatii lui sa ajunga bogatani. Sa-si angajeze niste oameni si sa le zica: Bah, daca trageti tare, in 5 ani de zile, eu va garantez ca va puteti retrage cu catargul in sus in Madagascar, sa va bateti pe burta cu Mazare. Daca stie cineva un astfel de patron, sa-mi ziceti si mie…ca de ieri vreau sa incep munca pentru el. Dar nu, asa ceva nu exista. Esti bun, ti-a oferit patronul un salariu cat sa te simti confortabil, cat sa-ti cresti standardul de viata cat sa reduci perioada de economisire pentru diverse lucruri la o perioada mai mica de timp. E, si pentru asta te munceste, trage de tine cat sa nu ai timp sa-ti cheltuiesti banii aia multi din salariu si tu sa te uiti lung in cont si sa zici: Bah, sa-mi bag plwa, cati bani am…

In fine, cred ca o sa cumpar cartea aia cu Tata bogat, Tata sarac  si sa incep o mica lectie de educatie financiara cu fetele, macar ele sa aiba un simt al banului mai dezvoltat, ca eu…mana sparta.

2 gânduri despre „Caut un patron care vrea ca toti angajatii lui sa ajunga bogatani

  1. Mariane, tu nu stii vorba aia ca cine munceste n’are timp sa faca bani?! :))))

    Hai, duminica faina si linistita sa ai si sa iti traiasca pruncii! 🙂

  2. mulțumesc Marian Manea!

Tu ce zici?