Cat de safe e pentru un copil locul din fata

Din ce stiam eu, legislatia rutiera interzice transportarea copiilor cu varste mai mici de 12 ani, pe scaunul din fata. Acum, nu stiu daca legea zice ceva de acest aspect daca plodul este tinut pe scaunul din fata al masinii, dar intr-un scaun special pentru copii. Stiu ca genul acesta de scaun este obligatoriu pana la varsta de 3 ani, sau pana ajunge copilul lung de 1,5 metri.

Bun, prin trafic am mai vazut diverse doamne ce carau nou nascutul in scoica, pe locul din fata. Majoritatea, erau cu masinute mici, gen Peugeot CC sau Ford Ka, masini in care, in spate, poti pune eventual posetica, dar azi dimineata, in timp ce plimbam cainele, intr-un vw caddy, pe locul din dreapta, trona un scaun pentru copil. Bine, mai era inca un scaun pentru copil si pe bancheta, dar faptul ca ai doi copii nu cred ca e motiv de-a incalca legea sau a pune in pericol viata unui dintre ei. A, da ai airbag, si daca scapa nevatamat, sigur, dupa un impact, copilului o sa-i ramana niste sechele de toata frumusetea.

Revenind la VW Caddy, masina mare cu posibilitati de patrundere pe pancheta mult mai mare decat la o masina normala, faptul ca omul asta si-a pus copilul pe locul din fata, cel putin pentru mine, reprezinta o dovada de imbecilitate. Asta e, sper sa nu se intample nimic grav, poate, doar o amenda, asa…preventiv.

3 gânduri despre „Cat de safe e pentru un copil locul din fata

  1. Copilu’ in spate, scaun si toate alea, ca acum ne-am dat naibi, nu-mi amintesc daca tata avea scaun special pentru mine la masina lui Dacia din ’72, daca stau si ma gandesc cred ca nu am urcat in masina pana la vreo 10 ani, frustrare mare :))
    Ce sa zic sunt situatii si situatii, viata te preseaza, fiecare are probleme, pentru unii copilu’ e un sac de cartofi ce trebuie carat de colo pana colo… fara suparare!

    • Norme, reguli…alte vremuri Vasile. Cand eram noi mici , accidentele auto se numărau pe degete, tot anul. Acum, parca nici degetele nu mai sunt asa multe…

  2. Lasa fratioare ca asa se mai raresc si prostii!

Tu ce zici?