Care folosesti calorifer electric pentru incalzit?

calorifer electricStiti zicala aia romaneasca cu omul gospodar ce face vara sanie si iarna car? E, eu nu sunt genul. Adica, daca ar fi sa adaptez zicala asta la ce ma doare momentan pe mine, ar suna cam asa. Omul gospodar curata vara caloriferul si iarna se incalzeste pe langa el. 

Am in sufragerie am un calorifer vechi, din fonta, dumnezeul caloriferelor, dar cum nu l-am curatat, acum e caldut pe doar doi dintre cei 24 de elementi. Momentan nu pot face nimic,  si dupa cum zic si baietii astia, caloriferul electric este o solutie buna pentru incalzire, dar sa vedem si cat de ieftina. Mai cercetez. Momentan nu e neaparat nevoie, nu este frig, blocul este anvelopat si cand si cand, daca este nevoie, mai pornim o aeroterma. Ce nu-mi place la ea este faptul ca ventilatorul face zgomot si carcasa de plastic nu-mi inspira prea mare incredere. Nu stiu ce sa zic, parca nu as astepta iarna aia adevarata anuntata de toti doar bazandu-ma pe ea, m-as orienta catre un calorifer electric.

Pe la birou avem un calorifer Heinner, cel din poza. Baga ceva caldura, am vazut ca nici pretul nu e de speriat, dar cum am mai amintit pe aici, la chestii electrice nu-s priceput, zic sa va intreb si pe voi daca folositi calorifer electric pe acasa si aveti idee despre consumul de electricitate.

Si daca tot am deschis subiectul, in anii studentiei mele, prin regie, toata lumea avea computer. Nu stiti ce e ala? Era caramida aia din BCA cu santuri sapate si cu rezistente de nichelina prinse in cuie. Mama ce cartofi prajiti ieseau pe bolovanul ala. Cred ca ala era cel mai ieftin calorifer electric. Moartea instalatiei electrice. Sareau sigurantele ca popcornul. Te incalzeai numai mergand si schimband siguranta.

In fine, ati inteles, nu-s gospodar, in vara, m-a durut la bascheti si nu m-am ingrijit sa chem un meserias sa-mi curete caloriferul. Totusi, ceva pareri sau sfaturi babesti despre cum se poate curata un calorifer de fonta, fara robineti de aerisire si cu apa in instalatie aveti? Sau ramane batut in cuie, caut un calorifer electric bun si-mi asum consumul de curent electric, ori raman cu aeroterma si mai pun ceva mai gros in carca?

Hai sa avem o iarna frumoasa, fara geruri napraznice.

3 gânduri despre „Care folosesti calorifer electric pentru incalzit?

  1. Iti recoman un calorifer electric cu elementi cat mai multi 10, daca se mai gaseste, pana in 2000W, erau pe vremuri unele cu carcasa, gen caloriferele astea de otel de acum, mai eficiente, circula aerul mai bine printre elementi.

    BCA cu nichelina am avut pe santiere, nu plecam fara o rezerva de nichelina 😉
    Mai aveam calorifer de fonta cu ulei de trafo si rezistenta de masina de spalat Alba Lux, era bestial 🙂

  2. Nu poți să faci curățarea caloriferului cu instalația plină, chiar dacă ai şi aerisitoare. Poate doar să bage cei de la centrala termică presiune mare pe instalație, aşa cum am făcut eu acum 3 săptămâni, când am rezolvat problema cu 5l de vin de țară 😉

Tu ce zici?