Ca la Călugăreni!!

Prin anii 80, când tot românul dorea o ieșire afară, să vadă și el lumea, sondorii au avut noroc. Cei mai norocoși, au fost trimiși de Ceaușescu să dea găuri în pamânt în căutare de țiței tocmai în exotica venezuelă.Norocoșii cu ghinion, au ajuns prin Kazahstan sau alte zone cu terminație în stan la cautat gaze, sau mai nasol, plutoniu și alte chestii din astea nocive.Sondorii care au fost doar norocoși, au ajuns prin zona araba..Libia,Irak. Printre ei și tata, împreună cu aproape un sfert dintre bărbatii de la mine din sat.

Fiind zonă petrolieră, au fost adunați ca pe vremea invaziilor turcești, cu arcanul și duși să ridice prietenia româno-libiană pe cele mai înalte culmi.Și cum pentru a fi sondor nu-ți trebuia pe vremea aia prea multă materie cenușie, printre cei plecați, se afla și Nea Tone. Să vă faceți o idee despre Nea Tone trebuie să vă zic că este genul de bărbat plin de testosteron, impulsiv și blănos ca o maimuță chinuită de durere de măsele.La doi metri și puțin, având o formă de șifonier, Nea Tone, se ghida în viață, după dictonul, necunoscut atunci, Pumnii mei, minte nu are.

Și acum povestea.Cum cred că știți, tările arabe nu dădeau pe afară cu munca, toate națiile lumii, în anii 80, scoteau petrol din Libia. Și cum existau și zile libere, diversele misiuni, în colaborare cu oamenii lui Gaddafi, organizau tot felul de acțiuni și întreceri sportive pentru muncitorii străini. Toată povestea asta se întâmpla la un meci de fotbal România-Turcia. Cum cei ce alergau bășica pe teren erau sondori și nu fotbaliatori, inevitabil au ajuns să se controleze din ce in ce mai des, la țurloaie. Cum tribunele erau pline, iar suporterii focoși și de o parte și de alta, pe fondul unui meci încins, treburile au degenerat. În bătaia generală ce a urmat, în tribună, Nea Tone, a smuls o țeavă și cu ea în mână, a condus atacul românilor, urlând: Ca la Călugăreniiiiiiiiiiiiiii!!!

Treaba a fost destul de nasoală, Nea Tone a fost repatriat de urgență și pus să scoată țiței prin zona Videle, niște turci au ajuns la spital, iar confruntările sportive dintre România și Turcia, continua și în zilele noastre.De data asta cu un meci de baschet feminin.

Sâmbătă, la ora 19, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, are loc un  meci decisiv pentru calificarea la Campionatul European de Baschet Feminin, Romania-Turcia.Nea Tone are interdicție la meciurile Romania-Turcia, așa că, pe voi, cei ce sunteți din Cluj pică datoria morală de-a merge în tribune  să incurajați fiecare atac al fetelor noastre. Sponsorul oficial al evenimentului este Banca Transilvania.

Poza este luată de pe pagina de facebook a Bancii Transilvania. unde puteți încuraja prin versuri evenimentul. Dacă sunteți timizi și geniul poetic lipsește,mergeți direct la meci și strigați: Ca la Calugăreniiiiiiiiii!!!

Tu ce zici?