Boss, esti liber?

Fara a fi un popor razboinic, cumva, sfidand logica vremurilor, romanii, au reusit si au rezistat prin aceste locuri in ciuda vicisitudinilor. Imperii puternice, valuri de barbari, sisteme politice, multinationale, toate au trecut prin noi si peste noi…dar, exact ca celebrul Hopa-Mitica, poporul roman, cade-n fund si se ridica, nu se sparge nu se strica. #rezist.

Istoricii pun aceasta performanta pe seama darzeniei si mai folosesc si o samă de cuvinte ce intaresc printr-o exprimarea literara complexa, plina de epitete si alte figuri de stil, convingerea ca noi suntem gaura din covrig. Probabil, ceva adevar exista, dar am ferma convingere ca adevaratul motiv pentru care inca le facem in ciuda ungurilor ca noi am fost primii, este teribilul simt al umorului ce-l avem in gene.

Si istoria noastra e plina de glume, asa am rezistat. Am zis ca ei, am facut ca noi, iar la final, le-am dat stramosescul „pamant si apa” De toti am facut misto, iar cand nu aveam de cine, faceam de noi. De la celebra gluma cu clisma solida a lui Vlad Tepes si pana la modificata intamplare cu Burebista, cand, probabil, in urma unei lupte cu un trib rival, un subaltern, dupa ce au ars orasul si mortii, l-a intrebat pe maretul rege Burebista:

Marite rege, da’ cu cei vii, ce facem?

Dati foc viilor!!! a tunat regele Burebista…si cum ordinul se executa, baietii, au aprins podgoriile 🙂  Ce sa mai, poporul ce l-a nascut pe Bula, a mers din gluma-n gluma pana in zilele noastre.

Dar lumea se schimba, globalizarea ne-a prins din urma, iar simtul umorului, pleaca catre alte zari. Deh, s-o fi diluat si el. Adica, ieri, pe o straduta pe la Piata Muncii, exact ca intr-un banc STAS, trei tipi, doi mecanici si un taximetrist, impingeau un taxi catre un service. Cum mie intamplarea  mi-a parut interesanta, am strigat catre taximetris: Boss, esti liber?

Bai nene, da mi-am luat la injuraturi de mi-a iesit pe nas.Na-i cu cine, taximetristii nu mai au simtul umorului.

5 gânduri despre „Boss, esti liber?

  1. Te’a mancat si pe tine sa dai in necazul omului! =))

  2. Lol. Faceam la fel in locul tau 🙂

Tu ce zici?