Bere Hora Unirii-o fi buna?

Pe principiul 3 lei dai, 2 lei face, azi raspund la intrebarea ipotetica din titlu: O fi buna berea Hora Uniri?

Ba, nu e, e o puscarie de bere… In anul centenarului mi-am luat de la Auchan bere Hora Unirii. Plm, esti prost daca ai trairi din astea patriotice pe banii tai. Dar fie, tot am eu pasiuni din astea cu testatul berilor ciudate, deci, merge odata…a doua oara, doar daca-mi face cineva cinste 🙂

Bun, Hora Unirii e o bere penala, catalogata drept bere premium. Cred ca cei de la Martens Galati au fabricat berea asta doar ca sa-i prosteasca pe aia din Braila. Adica, ceva gust industrial-dulciu cu tenta de carton ud. Doua chestii am remarcat: un usor gust amarui si e acidulata bine spre foarte bine.

Prezentare e ok, cam incarcata eticheta, da e vorba de hora…trebuiau bagati niste horisti pe acolo. Tot pe eticheta troneaza si trei medalii…Traditie Binecuvantata, Traditie si Calitate, iar pe ultima scrie Triumful Luminii…n-am mai vazut asa medalii, da cred ca pot sa-mi fac si eu.

Aia e, beti bere Hora Unirii doar daca sunteti curiosi…asa zic eu, voua s-ar putea sa va placa.

 

6 gânduri despre „Bere Hora Unirii-o fi buna?

  1. Daca e de Martens e buna, chestia e ca trebuie sa bei mai multe ca sa te deprinzi si minim la sticle de un kil, aia ce ai luat tu e o prostie, la comanda pesemne, Auchan ca toti de altfel merg pe sistemul sa fie ieftina la raft, asa ca au primit ce au vrut si pana la urma frantzuji si berea – baba si mitraliera 😉 Plus ca apa de Voluntari sau de la Glina difera de aia de Dunare 🙂 , cum ziceam, trebuie antrenament.ca sa-i prinzi spilu’

  2. Parca am vazut’o pe la Auchan undeva pe raftuirle de jos …

  3. trappist beers… Cand eram prin Liege, odata pe saptamana mergeam sambata seara la o brutarie, acolo era un brutar de nota 10 la vreo 60 de ani, avea un var la o manastire de facea bere, dadeam cativa euro pe 2-3 litri de bere nefiltrata si pe o paine buna de vatra, cea mai buna bere in Belgia, indiferent de barfe si sortimente la greu, berea nemteasca e pipi :)).
    O bere buna la Martens e Cozia, povestile spun ca reteta e belgiana, cea la sticla de juma’ 😉

  4. „Are gust de carton ud”. Păi clar că nu-ți place mă, dacă te-au învățat cu prostii capitaliste gen Amstel, Carlsberg.
    Nu știi tu să apreciezi gustul unic și inegalabil al unei beri tradiționale din tată-n fiu, de la vremea lui Zamolxis încoace.

    Rușine! Faci partidul de râs, tovarăse!

Tu ce zici?