Batausii din filme

beautiful-boxerCa tot am timp si chef si mai si pot, iar hartie la blog am, azi, am sa incerc sa aduc in atentia voastra, un subiect. Batausii din filme.

Din ce mai vad eu prin filme, adevaratii duri, au disparut, locul lor a fost luat de barbosi si metrosexuali, adevaratii luptatori, fiind istorie.

Pe vremea mea, filmele cu bataii, erau ce trebuiau sa fie…adica, filme cu bataii. Nu conta marimea sau numarul adversarilor, eroul principal, iesea invingator si uneori sifonat. Un varf al filmelor cu batai, a fost atins in anii 90, ani in care cinematografia mondiala, a avut parte de aportul multor atleti.

Dar cum orice discutie care cuprinde mai multe „personaje” merita un top, macar un top 5,  zic sa incepem, dar in ordine inversa.

5.Sonny Chiba – A fost primul practicant al artelor martiale care a ajuns celebru pe marile ecrane. Spectaculos, Sonny Chiba, nu ducea artele martiale in ridicol, luptele sale erau „curate”. Ca fapt divers, daca nu stiti cine este, ei bine, este fabricantul de sabii  din Kill Bill.

4.Lee Jun-fan – cunoscut pe la noi, drept Bruzli, se poate pune in top trei ca spectaculozitate si putere de expresie, filmele lui facand deliciul a milioane de spectatori, iar modelul lui, dand nastere la noi si noi generatii de karat-isti. In filmele lui, cu tot geniul si maiestria sportivului, Brucee Lee nu exagera, chiar daca era peste toti adversarii, venea un tip care-i tinea piept…dar in momentul in care Bruce Lee sufla nasul….era gata.

3.Jackie Chan -Toata lumea a reusit sa se cracaneze de ras la filmele lui. De la Drunken Master si pana la Rush Hour, acest Jim Carrey al filmelor de actiune, si-a luat bataie in fiecare film, dar fiind rol principal, la final, era invingator.

2.Jean-Claude Van Damme-asta e un erou mai apropiat zilelor noastre.  Coregrafie si spectacol, antrenamente dubioase si aproape de fiecare data, o poveste de dragoste sau o razbunare. In tineretea lui, Van Damme, lua bataie grupa mare de la Bolo Yeung, dar dupa ce se retragea in munti si se antrena cu un chinez batran, se intorcea sa-l bata pe chinezul mare si rau…de fiecare data, se alegea cu o mana sau un picior rupt, dar lovitura finala, era data intodeauna cu membrul rupt.

In viata de zi cu zi, se stie ca era cam fatalau, luandu-si bataie intr-un club din Bucuresti si pe o terasa din Monte Carlo. Acum Van Damme, este un belgian batran, de care ai intentia sa-ti feresti copilul, dar amprenta asupra romanilor a fost pusa…am o dovada la mine in sat…Arghir Claudiu Vandame.Etnic.

Daca ati numarat bine, pana acum am prezentat patru actori cu veleitati de karatisti, unul mai spectaculos decat altul si uite ca am ajuns la cel mai adevarat actor karatist. Acest actor este unul destul de cunoscut si chiar daca in comun cu cei enumerati mai sus are artele martiale, tipul care a reusit sa se cocoate in varful topului, luptatorul perfect, intangibil, cel ce rupe tot, fara a fi macar atins de adversar, este diferit de ceilalti.

Am vazut un singur film in care actorul acesta a fost ranit si lucrul acesta se intampla in urma unei explozii care radea de pe fata pamantului, o jumatate de cartier, el, eroul, avea o mica crestatura la tampla…..doamnelor si domnilor, va rog sa-l aplaudati pe intangibilul, spectaculosul….

Steeeeeeeven Seagallllllllllllllllllllllllllll!!!!!!!

Da, ati ghicit, pe primul loc al topului, se afla Steven Segal.

Acest post, a fost scris cu mana stanga,de catre Chuck Norris, cu mana dreapta si un picior, acesta-i altoia pe Gerard Butler,Brad Pitt si Stephen Amell.

 

 

 

 

Tu ce zici?