Am avut o criza de pofta

Zic astia mai destepti, doctorii si alti savanti, ca pofta vine mancand. Glumesc, asta-i proverb popular. Savantii zic ca senzatia de pofta ar fi data de ceva deficit de vitamine si minerale din organism. Tocmai ce mi-am revenit dupa ceva raceala, deci, e posibil sa fie adevarat ce zic savantii.

Cred ca am mai zis pe aici ca nu sunt gurmand, dar cand vine vorba de satisfacerea papilei nu sunt nici zgarcit si fac orice pentru asta. Deh, animalul trebuie hranit si cand vine vorba de satisfacerea poftelor, nu tin cont de bani sau compozitie. Cred ca si asta este unul dintre motivele pentru care nu sunt raw-vegan….m-as fi vaduvit de multe lucruri.

Aseara am facut cea mai crunta criza de pofta. Culmea, eram in Kaufland si ar fi trebuit sa rezolv usor problema pentru ca era vorba despre biscuiti Biskrem. Am fost lovit de pofta in timp ce puneam produsele pe banda. Mai aveam in fata o singura persoana si, negasind la raftul cu produse de impuls biscuiti Biskrem, am fugit repede in magazin. Eram deja in sevraj, bantuiam disperat printre rafturi, glicemia era jos, mai s-o calc in picioare. Suna telefonul, era nevasta, terminase de scanat produsele. M-am intors transpirat, fara sa fi gasit Biskrem.

Am intrat apoi la Inmedio, speram sa gasesc la ei Biskrem….nu aveau. Tremurand, m-am bagat in masina si urmatoarea oprire era in Petromul de langa Kaufland Mihai Bravu. Ghinion cum ar zice presedintele….Benzinarie in renovare.

Urmatoarea oprire, la Mega Image-ul de la Dristor. Fleasca de transpiratie am lasat masina ca cocalaru in bulevard, pe avarii, cu copchilu nedumierit in scaun si am intrat in magazin. Disperare totala…nu reuseam sa descopar unde dracu ascunsesera astia de la Mega, Biskremul. Bantuiam printre rafturi si nu gaseam. Am gasit in schimb doi angajati ce puneau ceva marfa la raft.

-Unde-i raftul cu Biskrem?!…nu-mi aduc aminte daca am urlat s-au le-am vorbit frumos, cert este ca unul dintre ei m-a luat si m-a dus la un raft unde, inghesuit printre pufarine, un singur sort de biscuiti Biskrem. Nu erau aia clasici, dar nu mai conta, eram salvat.

M-am asezat tremurand la coada. In mod normal as fi desfacut punga aia nenorocita si as fi devorat tot continutul inainte de-a ajunge la casa. As fi prezentat un ambalaj gol si as fi iesit satisfacut din magazin. Nu, la cat suferisem, merita sa ma razbun pe papila….si papila saliva.

Am platit, am urcat in masina si mi-am bagat in gura minunea de biscuite….dumnezeu a calcat pe pamant si totul a fost doar pace si fericire.

 

Tu ce zici?