Am doua judete pe unde nu am fost

judete,harta romania,bihor,botosaniFie ca a fost vorba despre calatorii in interes de servici, fie ca pur si simplu am avut ceva de vizitat intr-o anumita zona, pana acum, am tranzitat aproape toate judetele tarii. De obicei, daca vad ceva ce-mi atrage atentia, sau aflu de un loc interesant, in momentul in care ma aflu in zona respectiva, incerc un mic ocol si o oprire macar pentru cateva minute.

Azi ma uitam pe harta administrativa a romaniei si am realizat ca am doua judete pe unde nu am reusit sa ajung niciodata. Unul dintre ele este judetul Botosani, iar celalalt este judetul Bihor.  In cazul ambelor judete, am avut perioade in care ajungeam in judetele limitrofe si de doua-trei ori pe luna, dar niciodata nu am trecut granita in aceste doua judete.

Daca tot am realizat acest lucru, incep sa-mi fac planurile de vacanta pentru anul viitor, poate reusesc un road trip in care sa includ cele doua judete. Daca despre obiectivele turistice din Bihor mai stiu cate ceva, despre ce ar fi de vazut in Botosani, in afara de moldovence, chiar nu stiu nimic. Daca aveti ceva recomandari despre ceva locuri ce v-au placut, nu ezitati sa-mi faceti o recomandare, iar daca aveti si voi judete necalcate, nu ezitati, poate va pot ajuta eu sau altul cu ceva informatii.

 

9 gânduri despre „Am doua judete pe unde nu am fost

  1. In Botosani nu am calcat nici eu, dar am facut ceva documentare. Pe scurt ar fi de vazut asa: casa memoriala si lacul lui Eminescu la Ipotesti, casa memoriala George Enescu in localitatea cu acelasi nume, muzeul memorial Stefan Luchian la Stefanesti, muzeul si monumentul rascoalei din 1907 la Flamanzi, conacul Radu Miclescu de la Bucecea (nu stiu sigur daca e deschis), manastirile Cosula, Gorovei, Vorona, stejarii lui Stefan voda din padurea Teioasa (langa Darabani), cateva biserici prin Botosani, casa Antipa, casa Silion, casa memoriala Nicolae Iorga.
    In Bihor sunt multe de vazut, mai ales prin apuseni. Multe pesteri, trasee faine prin munti. Am fost la Oradea acum cativa ani, intre timp am auzit ca au terminat de renovat cetatea, promitea sa arate fain.

  2. Degeaba ai fost prin HD daca nu m’ai cunoscut pe mine la niste virsli neaosi si un pahar de palinca. Degeaba, iti zic.

  3. P.S. Bihor am fost la greu si mai ales m’am imbatat masiv in piscinele de prin Felix. Daca ai nevoie de sfaturi despre, cum si ce … cauta’ma prima oara prin Hunedoara si poate ca imi fac mila si vin cu tine si prin Bihor. 😀

  4. asta da performanta… important ar fi sa si vizitezi cate ceva pe unde te duci… mai mult de cateva minute. de exemplu la Severin ce-i frumos de vizitat e bagat la dracu’n praznic si ai nevoie de timp sa ajungi acolo.

    • Alex, eu zic ca si 5 minute sunt mai bune decat nimic, dar cum am zis, acele cateva minute erau in momentul in care eram cu job-ul. App de Mehedinti si Drobeta, sunt multe locuri pe unde vreau sa merg, dar marele sarpe nu prea tine cu noi.

  5. Ai venit si pe la Calarasi, daca da, ce te-a atras? Sau a fost doar in interes de servicii?

Tu ce zici?