Afrodita

Nascuta din spumele marii pe o plaja cipriota, Afrodita este zeita frumusetii. Nu mai intru in detalii, au intrat olimpienii si grecii antici, iar mai apoi, ne-a povestit si Alexandru Mitru despre acele intamplari in Legendele Olimpului. Ca si scurta paranteza, referitor la aceste doua volume mitologice, proful meu de istorie spunea: Daca ai ajuns in liceu si nu ai citit Jules Vernes si Legendele Olimpului, ai toate sansele sa fii mai prost decat colegii tai.

E, mitologia greaca a inspirat intodeauna si nu doar pe artisti. Un exemplu ar fi un Domn ce din prea multa pasiune pentru panteonul grecesc si-a botezat singura fata, Afrodita. Nu ca ar fi un lucru rau, dar cred ca in astfel de situatii nu trebuie sa te grabesti. Stiu, dragoste parentala si pasiune pentru anumite lucruri, dar totusi, nu pui un nume atat de incarcat unui copil…nu de alta, dar nu stii cum o sa creasca acel copil. Si Afrodita aceasta a crescut intr-un mare fel…

Frate, Afrodita asta din zilele noastre, este cea mai urata femeie vazuta de mine in ultimii 5 ani. Grasa, diforma, cu par de zici ca-i bidinea, in ea nu exista nici cel mai mic semn care te-ar putea duce cu gandul la zeita ce l-a inspirat pe tac’su. Si nu zic cu rautate sau fac misto, a facut tac’su destul cand i-a pus acest nume…d-aia zic ca nu prea este lucru simplu sa alegi numele unui copil.

 

 

Tu ce zici?