Abatia lui Dobos si St. Stefanus…berea belgiana de abatie

Pana ajung sa-mi dau cu… hac…parerea despre berea belgiana de abatie denumita conform etichetei drept St. Stefanus, vreau sa zic ca acum ceva vreme, sa tot fie cativa ani, se plangeau amatorii de SF ca nu se mai gaseste pe nicaieri cartea/cartile lui Dan Dobos si anume, Abatia. Pentru cei ce stau mai mult pe facebook sau urmaresc youtuberi, trilogia Abatia este cea mai buna opera SF romaneasca si a fost reeditata.
Cumpara pachetul Abatia de Dan Dobos

Sa mai zica cineva ca berea nu este o sursa de inspiratie…ca de nu-mi desfaceam o bere St. Stefanus, bere de abatie, nici ca-mi mai fugea gandul la Abatia lui Dobos.

Aleluia!!! Cam asta e senzatia cand berea, blonda de abatie belgiana, refermentata in sticla atinge papila. Desi are  8° nu se simte, nu deranjeaza. Asta cred ca e si un motiv pentru care este ambalata in sticla de 33. Sticla arata simpatic iar eticheta, e si mai simpatica. Fiind vorba despre o bere refermentata pe eticheta este trecuta si o legenda despre maturare, gustul fiind altul in functie de perioada trecuta de la data imbutelieri. Data imbutelierii este scrisa de mana si este insotita de semnatura maestrului berar.

Tot de pe eticheta aflam ca de berea asta s-au ocupat, incepand cu anul 1295, niste calugari belgieni din Ghent si ca paralela cu Abatia lui Dan Dobos, ordinul din care faceau parte calugarii este unul agustinian…la fel ca in carte.

Ce sa zic, berea St. Stefanus este una dintre cele mai bune beri baute in ultima vreme. Eu am luat berea asta din Kaufland si daca nu eram lovit de pofta de Biskrem, o degustam de sambata seara..Maine fac un nou drum la Kaufland 🙂

?

4 gânduri despre „Abatia lui Dobos si St. Stefanus…berea belgiana de abatie

  1. Ar fi cam prima bere belgiana care m’ar unge daca e sa merg dupa cele scrise de tine. Interesant, s’a notat! 😀

  2. Eu unul sunt dublu-cocalar în ceea ce privește Abația. Adică sunt fan Abația din 2003 și fan al berii belgiene de abație din 2009.

    Ceea ce nu prea l-a mulțumit pe autorul Abației în persoană 🙂

Tu ce zici?