2 500 lei de la primarie, firea, psd, plm

Trebuia sa merg ieri sa depun dosarul pentru cei 2500 lei oferiti de primarie pentru nasterea unui copil. N-am mai ajuns, merg luni ca-mi trebuie clasicul dosar cu sina si ceva copii xerox dupa acte. 2500 lei, atat ofera primaria capitalei prin marinimia primaritei Gabriela-Firea-Pandele incepand cu 2017 pentru un copil nascut pe raza satului. Nu stiu daca prin alte locuri se ofera ceva pentru un nou nascut, pe vremuri, la mine la tara, primaria dadea pentru aia de se trageau prin inel si puneau bazele familiei traditionale, o butelie de aragaz. Intre timp, s-au bagat gaze…Probabil ca inca mai dau ca sunt tot psd-istii la carma satului.

Bun, 2500 e o suma decenta, nu e mult dar e ceva…cand s-a nascut Cezara, in 2014, am primit fix pix si nu erau psd-isti la conducere. Cloncluzie, psd-ul a dat si asta este unul dintre motivele pentru care, tara asta este condusa in continuare de psd. Si va mai fi condusa multa vreme pentru ca, asa comunisto-socialisti cum sunt ei, sunt mai capitalisti decat restul clasei politice. Dau bani si ajutoare, dar ce dau e investitie pe termen lung ca oricum nu dau dau din buzunarele lor, dau din ce, in cel mai bun caz oricum ar fi furat. Si uite asa si-au mai lungit investitia…inca patru ani in care sa poata fura.

Revenind la suma, 2500 lei este putin peste salariul minim pe economie. O avere pentu unii, bani de seminte pentru altii, un sfert din costurile nasterii pentru mine. Nu stiu cat mai duce o nastere la stat, cand s-a nascut Cezara am cautat si adunat diverse informatii si, printre randuri, am rotunjit cu tot cu spagile aferente, undeva pe la jumatate din cat ne-ar fi costat nasterea la o clinica privata. La Medicover, o nastere prin cezariana cu toate analizele si ceva discount de 15% pe motiv de abonament ne-a dus putin peste 10.000 dar la conditii decente, fara ciubucareli si alte ploconeli la badigarzii de la intrarea prin spitalele de stat. Plm, pe aia, i-as inlocui cu unii care taie bilete…Vrei sa-ti vizitezi sotia, mamaia sau pe cine ai tu internat in spital? Bun, 5 lei intrarea…vizitatorii cred ca sunt ultima problema ce o are sistemul sanitar romanesc si asa mai faci un ban pentru paracetamol, sa nu te mai rada lumea ca n-ai medicamente in spital.

Sincer, in locul celor care vor sa vina in locul psd-ului, as dubla suma pentru fiecare nou nascut. 5000 si inmultiti-va!!! asta ar fi sloganul de campanie…ca eu, statul, am grija sa-mi recuperez banii astia si ceva in plus timp de cel putin 18 ani in care plozii sunt doar consumatori. Da, asa sunt plozii…dau procente statului inca dinainte de a veni pe lume…ca ecografiile alea nu sunt gratuite si nici pampersii si tot ce mai are nevoie un copil.

8 gânduri despre „2 500 lei de la primarie, firea, psd, plm

 1. Scăderea populației României este în prezent o problemă foarte gravă, și ale cărei efecte se vor simți abia peste 15-20-30 de ani, cînd o nouă generație de tineri va fi pregatită să muncească, să învețe, să preia ștafeta. Încurajearea natalității ar trebui să reprezinte una din priorități.Totuși nici măcar 25.000 lei nu ar fi suficienți pentru a mai stăvili plecarea în masă.
  Povestea e lungă și… tristă.

  • Da, natalitatea e o problema grava in majoritatea statelor dezvoltate si in curs de dezvoltare. Norocul nostru ca avem tara mare si vom fi atractivi pentru indieni, pakistanezi si alte natii din astea supraaglomerate. Ca fapt divers, cand am fost s-o declar pe cea mica, in fata mea unul mai tuciuriu, asa se vedea din spate. La un momentdat si-a dus omul mainile la spate si mi-am aruncat ochii pe fisa de externare. Tot fetita avea si el…Myra- Elisabeth si n-am mai vazut numele de familie. In gand l-am injurat…’te dreaqu de conlocuitor, dar cand s-a intors omul, era indian. Deja se nasc.

 2. Sa va fie de folos si voi sanatosi! 🙂 Pe vremea mea … mi’au dat de la spital o carte „cum sa cresti copilul” si un sut in cur. Aia a fost tot, iar muierea a mers la munca dupa o saptamana ca ala fost concediu. Multumesc dreptacilor CDR’isti de trista amintire, care in frunte cu intaiul tap al tarii, au hotarat ei atunci sa nu se mai dea lapte praf ca ajutor, si nu s’a mai dat, eu aveam salar 300.000 lei si o cutie era 70.000 lei. A fost de vis .. si acum imi amintesc cu drag.

 3. 5000 si inmultiti-va!!! Ce naiba e asta, afacere cu copii, cand omu’ primeste moca i vin idei 😉

  Scump, mai simplu ar fi interzicerea avorturilor si prohibitia pastilelor contraceptive :))))
  De ce sa platesc eu pentru ca unu si una sa aibe 10 copii si sa le dea Firea 25000 de lei?!

  • Vasile, oricum platesti si la o carte cum a primit Ice si la 2500 cat se dă acum dar si la 5000 cum ziceam eu. Banii aia tot in sistem se intorc…

 4. Nu se intorc in sistem, ajung la multinationale, alea de produc pampersi si lapte praf sau piure la cutie recomandat de un pediatru racolat tot de primi 😉 sau la o carciuma unde se sparge proaspatul tatic, bucuros ca nevasta ia facut un copil.
  Natalitatea asta pe baza de stimulente financiare e o porcarie, fiecare trebuie sa fie constient cand face pasul asta, daca e capabil sau nu sa duca aceasta sarcina de unul singur la capat, o viata intreaga. Unui amarat care face cu concubina cate un copil pe an, sa-i dai 2500 de lei si o scrisoare, nu imi pare corect, prefer calitatea in detrimentul numarului si actiuni mai putin populiste dar cu efect de lunga durata.

Tu ce zici?